Beko no frost buzdolabı alt soğutmuyor

vanhelsing

Üye
Katılım
21 Haz 2009
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba değerli arkadaşlar. 10 yıllık beko no frost buzdolabı alt taraf hiç soğutmuyor şuan maximum ayarda bile 13 derece. Bi ara dolabın kapısı tam kapanmamıştı açık kalmış. Arada bir sıcak su ile contaları siliyorum iyi kapanması için. Fişini çekip 24 saat bekleyip tekrar çalıştırdım maximum ayarda 7 derece falan oldu alt kısım. İki gün sonra tekrar soğutmamaya başladı. Buzluk kısmında fan sorunsuz üflüyor ve motor sorunsuz çalışıyor ama alt tarafa soğuk hava üflemiyor. Servis çağırmadan kendim tamir edebilirim.( bütçe kısıtlı o yüzden) ama bir sürü nedenden bu arıza olabiliyormuş.Bütün tamir videolarını izledim.Termik sigorta- termal sensör- rezidans değişimi v.s. Evet değerli arkadaşlarım ilk önce nereden başlamalıyım acaba. Kıymetli yorumlarınıza ihtiyacım var.
 
Değerli arkadaşlar buzluk kısmının kapağını söktüm öyle aşırı bir buzlanma göremedim fan motoru çalışıyor onda sorun yok. Alt tarafın soğumamasının nedeni hangi parçadan olabilir acaba. 3-4 gün kapılarını açık bırakıp tekrar çalıştıracağım. problem devam ederse ilk nereye bakmalıyım. lütfen yardımcı olun.
20200523_153518.jpg
 
aynı sorun bende de var. sorunu çözebildiniz mi
 
Fana bakın, pervane elle rahat dönmeli. Kanallar yaz kış klapesi açık mı kontrol edin. Her zaman söylenen şeyler sıcak kap konmamalı, kapısı sık açılıp kapanmamalı vb.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst