daha ilk sayfada ilk cevaplar arasında yer alan şu linki tekrar paylaş istiyorum sizlerle...

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/pdf/devridaim.pdf

böyle bir şey mümkün değil arkadaşlar. Bu günlük hayattaki şuan benziyor: Ben bir odadaki tüm eşyaları başka bir odaya taşıyorum ama odaya ilk odaya hiç mal girişi olmuyor yine de o ilk odada mal hiçbir zaman bitmiyor.

Akümülatörler birer üreteç değildir, bir depodur, lütfen bunu atlamayın onlar sadece istenildiğinde kaynak olarak kullanılmak üzere şarj edilmiş cihazlardır.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaş, bir süre sonra sistem stop.tekrar aküyü şarj etmesi gerekir.
 
Sayın COMBATANT6 : üç aşağı beş yukarı bir fikriniz olması açısından yalnızca panel fiyatlarını incelemenizi öneririm.

Güneş Pili Paneli Fiyat Listesi, Solar Paneller, güneş pili, güneş jeneratörü

Bu iş öyle 250 dolarla falan malesef olmuyor.
Ben Türkiye deki fiyatlara bakmamıştım. aslında yurt dışı fiyatlara da bakmadım. sadece izlediğim bir belgeselde duyduğum şeyi aktardım yani herhangi bir iddiam yok. teknoloji bu kadar gelişmiş durumdayken bile güneş ve rüzgar gibi bedava veya ucuz (aynı zamanda zararsız) enerji kaynaklarını kullanamıyor olmamızın bir tek sebebi var oda amerika gibi emperyalist devletlerin böyle işlerden kazanç elde edemiyor olması. Bu kaynakların kullanımının önü bilinçli olarak kesiliyor(yoksa petrolü kime satar).
 
benim arkadaş yaptı tamamen amatör ama internetten bulup buluşturup kendisi yaptı ama rğzgar gülü gibi bişi oldu :) ama şehrin merkezinde çatıya bağlanamadı şikayet olur die olece kaldı biraz yükseltmek gerekiyordu elle çevirdiğimizde elektriği üretiyordu 20 küsür volta kadar işin UPS kısmı doğru akımı Alternatif elektriğe çevirmek için olece kaldı o kadar emek verdi adam :D çatıda yatıyo kuzu :D:D:D
 
bedava elektriği üretmek mümkündür değildir bu konu hep tartışılır ve artık kabak tadı vermenin ötesinde bir durum halini almıştır.
bedava elektriğin üretimi mümkün bile olsa burada kimse açıklamaz yöntemini, zaten şu anki piyasada böyle bir yöntem tüm dengeleri alt üst eder eh hal böyle olunca bu dengelerde bu durumu gerçekleştiren arkadaşı alt üst eder.
Dünyanın bir enerji politikası var ve bu politkayı izlemekte ısrarcı. Bu politika devletler üstü bir güçte ve Irak, İran savaşı gibi savaşları bile tetikleyebilen bir mekanizma.
 
yani aküyü ev için gerekli elektriğe çevirmek kolaydır, aynı şekilde bir yerdende aküyü şarj etmesi gerekir. bahsettiğiniz sistemin eksik parçası güneş paneli gibi yenilenebilir enerji kaynaklarıdır.
 
Benim bildiğim sadece eski hurda servo motor ve rüzgar yardımı ile yapılıyor o arkadaşda aküyü arabada şarz edip akşamları evde kullanıyordur yani akşamları aküyüğ eve getiriyordur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst