Basit su seviye kontrol devresi Yardım

Katılım
24 Ara 2012
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
29
Aşagıda verdıgım devreye MAx ile Min arasına bir prob daha eklediginizde yeni devre nasıl olur yardımcı olabılirmisiniz

su-seviye-kontrol-devresi-water-circuit.jpg
 
link şimdi göründü, ilgileniyorum..
 
maalesef linkte malum sitenin bannerinden başka birşey görünmüyor...
 
sistem basit, elektronikleştirmeye de gerek yok aslında. senin 3 seviye bildirimine ihtiyacın varsa bir röle daha ekleyeceksin. Bana soracak olursan bu devreyi kullanma derim sana. Çünkü ölçeceğin sıvının içinden az da olsa bir akım dolaştırıyor. her sıvının geçirgenliği aynı olmayacağından yahut bazı sıvılar elektrolize uğrayıp korozyon yapacağından sistemin sağlıklı çalışmaz.

Ortası boş çubuk (manyetik olmayan) içerisine dil kontaklı röleler (reed röle) ile yapılan şamandıralar var, çubuk dışında ise sıvıda yüzebilen bir mıknatıs. Eğer bu şekilde bir şamandıra yaparsan hem daha hassas, hemde sağlıklı bir sistem kurabilirsin. dikkaat etmen gereken tek konu reed röle ile süreceğin rölenin bobininin çektiği akımın 100mA ve aşağısı olması gerektiği. aksi taktirde reed röle nin kontak dili yapışıyor.

Şayet ölçeceğin sıvı tankının yüksekliği fazla ise (150 cm ve üstü) tüm olumsuzluklara rağmen şemasını gösterdiğin devreyi kullan.
 
Abi bu gosterdıgım devre benım odevim bunu hocaya vericem ama olası bı soruya karsı hazırlıklı olmaya calisiyorum :) Ornegın bana dersekı bu problar yeter sız araya bır tane daha koy veya 2 tane daha her bir prob 4/1 4/2 4/3 4/4 olsun suyun seviyesi 1.proba geldiginde 4/1 in led i yanıcak 3.proba geldiginde 3led bırden yanıcak boyle bısey ıstıyorum ama ogrencı oldugum ıcın bunu nasıl yapıcagımı bılmıyorum. onun ıcın yukarıdaki devreye eklemeler yapabılrmıyız dıye arastrıyorum yardımcı olursan cok sevınırım :)
 
:) afedersin, kaptırdım gidiyorum. Neyse böyle bişeyin varlığını da öğrenmiş oldun.

Tristörle yapılmış bir devre ve sanki senin bu devre boşalan bir tankı doldurmak değilde dolan bir tankı boşaltmak için tasarlan!mış. Herhangi bir rögarı kanalizasyona vs. ? Tristörle tasarlandığı için, tristör doğru akımda kullanıldığında mühürlemeli çalışır, bu sebeple varsaydığın gibi 1/4 2/4 vs. bir sistem kuramazsın en fazla max ve min arasına birkaç prob ekleyip onları ledlerin eksi uçlarına ledlerin artı uçlarını da 2k2 ohm dirence direncin öbür ucunu da bataryada artıya götürerek seviyeyi gösteren bir sistem kurarsın.

öngörüm budur daha fazla yüklenme kayışı yakacam :) kolay gelsin...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,722
Kullanıcılar
449,959
Son üye
çor-man

Yeni konular

Geri
Üst