Basit Bir RGB Led Sorusu.

sycoraxfb

Üye
Katılım
2 Eki 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
37
herkese merhabalar.

rgb led kullanarak 6 x 6 lık bir pano yapmak istiyorum. sadece 3 renk kullanacam kırmızı mavı yesil. fakat voltaj ayarlamasını yapmasını bılmıyorum. basit bir cözüm arıyorum. yesil ve maviyi aynı anda kullanıyorum ama kırmızıyı calıstırıldıgımda tum ledler sönüyor. yardımlarınızı bekliyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Belki kırmızı led diğerlerinden fazla akım çekiyordur ve diğerlerini söndürüyodur. Önlerine direnç koyarak halledebilirsiniz bence.
 
hazır devre isterseniz (satın almak şeklinde değil, çizimleri hazırlanmış, programı yazılmış) , ya da bir fikir sahibi olmak isterseniz:
BU LİNKİ inceleyiniz.
 
kullandığın ledler muhtemelen 5mm led bunlar 20 miliamper akım ile çalışır bu arada pic ile yapıyorsan devreyi muhtemelen pice çok yüklendiğin için 3 ledi kaldırmıyor
 
bnde 3 metre uzunluğunda 96 tane rgb 3 renkli led var ama kaç amperlik güç kaynagı alcağımı bılmıyorum yardım edebile var mı
 
bnde 3 renklı led var toplam 96 tane var buna kaç amperlık guç kaynapı bağlamam lazım
 
umut aytan elindeki led poer led mi lamp led ne bilmiyoruzki eğer power led ise 350 ma normal led ise her renk 20 ma birde bunları kaçlı seri bağladığına kaçlı paralel bağladığına göre vereceğin voltaj ve çekeceği akım değişir
 
malesef rgb led leri sürmek okadar kolay birşey değildir. her renk için uygun değerdeki dirençleri bağlamanız gerekmektedir. aksi takdirde çalışmayacakdır. daha ayrıntılı bilgi için tübitak ın yayınladığı kendimiz yapalım adında rgb led sürücüsü yapmayı göstermiştir google de aratırsanız bulursunuz sanıırım kolay gelsin.
 
RGB led sürmekte ne varmış? Picin bacağından bağamak sorun oluyorsa transistör(veya uln2003 vs) ile sürebilirsiniz. Renk kalibrasyonu için uygun değerlerde dirençler bağlayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,962
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst