avometre kullanımı

Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
186
Puanları
1
arkadaşlar avometrenin kullanışı hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. cevaplar için saolun ustalarım. not: daha önce hiç kullanmadım. idare edin bu acemi elektrikçi çıragını.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
mesela faz nötr toprak gerilimini ölçmek için kırmızı ve siyah kabloyu hangi problara takmalıyım ve komutatörü nereye getirmeliyim.
 
mesela faz nötr toprak gerilimini ölçmek için kırmızı ve siyah kabloyu hangi problara takmalıyım ve komutatörü nereye getirmeliyim.[/QUOTEp ACV

DT830D multimetresinde ortadaki dönen komütatör anahtarını, OFF'dan sağa doğru çevirip, ACV'nin 750 volt ac. kısmına getirin.Kırmızı ve siyah propların yeri bu ölçüm sırasında hiç değiştirilmeyecektir.Bu şekilde direk Şebeke (220 volt ac.) nötr -faz hattına veya 3 fazlı sistemlerde (380 volt ac.) faz-faz hattına direk probların ucu değdirilerek bir voltaj ölçümü yapılabilir.

DCA akım ölçümünde eğer ölçeceğiniz akım şiddeti 200 mA (0.2 A) den büyük değerse,kırmızı (+) prob bir üst delikteki 15ADC deliğine takılacaktır.Bu değişiklikle beraber DCA 15A kısmına komütatör de getirildikten sonra,15 ampere kadar akım şiddeti ölçülecek bir cihazla,bu multimetreniz seri bağlantılı haldeyken,750 volt ac,1000 volt dc.ye kadar,geçen akım değerini ölçeceğiniz cihazlar için,bu multimetreden geçen akım şiddeti (Amper) ölçülebilir.Akım ölçümü sonunda kırmızı prob (+) yine eski yerine unutulmadan takılmalıdır.Yerine getirmek unutulursa eğer,multimetrenin diğer ölçüm fonksiyonları (Volt,direnç,sesli direnç ölçümü,vb.) kesinlikle çalışmayacaktır.Buna dikkat edin.Kolay gelsin.
 
ama kullanırken yine de bir ustadan yardım al derim. sonuçta bir hata avometrenin kulanılmaz hale getirebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,686
Kullanıcılar
449,954
Son üye
yulaf177

Yeni konular

Geri
Üst