Asenkron Motor Sarımı Hakkında Bir Soru ?

A.Hikmet Fırat .Teknik Öretmen Bobinaj Kılavuzu ....Abdullah Gökmen. Teknik Öretmen Elektrik Makinalarında Bobinaj.Endevü ve Asikrom motor saımlarında kaynak kitaplar olarak tavsiye edebilirim.Asikrom motor sarımı ustasıyım bu mesleyi şuanda yapmıyorum bu mesleyi yapmama ramen bir cok bağlantı aklımda .Akademik cizimlere destek olmak amaclı pıratik cizimler var piratik cizimler ile bağlantıları yapıyoruz. ben birkac tane gönderdim kimse birşey anlamadı.Ben hala şama üzerinde kutup sayılarını bulmaya calıştık lrını düşünüyorum ve öyle. bobinler yeleştikten sonra bağlantı ucları ve bobinsayısına göre cizilen şama akılda kalıcak şamadır ve daha basittir .bu mantıkla bir cok şama cizip göndere bilirim dahlender bağlantı dayil bütün seri ve prelel bağamtılar dahil cizip gödere bilirim.endövü sarımı üzerine tecübem yok.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sayın yıldız_yıldız ilgine teşekür ederim . Kitap okumayla elbette tecrübe kazanılmıyor , ben de gördüğüm şemaları tek tek yeniden çiziyorum . Piyasada çok kullanılan belirli sarım çeşitleri varsa örnek verebilirmisiniz .
 
lg47m.jpg


2800 d/d asikrom motorun seri ve parelel bağlantı şeklini cizmeye calıştım.
 
Aşağıda gördüğünüz 24 oluk , 2 kutup , 3 faz asenkron motorun
yarım kalıp şemasına göre stator içi görüntüsünü çizdim , acaba
bi yanlışlık varmı ? .
 

Ekli dosyalar

  • 1.JPG
    1.JPG
    91.1 KB · Görüntüleme: 25
  • 24o-3Faz-2K-NA-YK.jpg
    24o-3Faz-2K-NA-YK.jpg
    62.7 KB · Görüntüleme: 26
Bodin gurubunun en uc kenarı 1. 12 ci oyukta bitmeliydi siz 14 cü oyukta bitirmişiniz bu şekildede iki kutupsayısı elde edilir fakat uygulamada tercih edilmez.
 
Bodin gurubunun en uc kenarı 1. 12 ci oyukta bitmeliydi siz 14 cü oyukta bitirmişiniz bu şekildede iki kutupsayısı elde edilir fakat uygulamada tercih edilmez.

Sarım şemasına göre kutup adımı yx=12 (normal adım) ;

ilk bobin grubu 1- 13 , 2 - 14 şeklinde gitmiş .
12. oyukta bitmesi için kutup adımı 2 adım kısaltılarak yx= 10 seçilirse sizin dediğiniz gibi
1 - 11 , 2 - 12 olacak sanırım . Yanlışım varsa affola .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,806
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst