asansörlü binalarda kompanzasyon nasıl yapılmalı?

cglryzc

Üye
Katılım
15 Kas 2006
Mesajlar
101
Puanları
1
Yaş
39
Konum
ARTVİN
merhaba arkadaşlar.
binamızda asansör var ve bu asansör kompanzasyonumuzu olumsuz etkiliyor. asansör için münferit kompanzasyon yapmamız yeterli olur mu? ya da farklı çözüm yolları mevcut mu? şimdiden teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşım öncelikle sisteminde fazla yük yok ise elbetteki 10-20 saniye gibi çalışan asansör sistemi kompanzasyonu olumsuz etkiler.Bu durumda kompanzasyon sistemin dejarj bobinli değilse eğer,sadece asansör için motor etiket değerindeki cosq sine bakıp,1 e ulaştırmak için çıkan güce göre kondansatör koyarak münferit kompanzasyon yapman gerekir.

Eğer gücü yüksek ise 1 tane asansör motoru kompanzasyonu bozamaz. Tabi yük dağılımını ve kondansatör seçimini burada çok önemli kılıyor.

Benimde takip etiğim 3 katlı asansörü olan bir restaurant var. Aynı problemi bende yaşadım. Öncelikle gece ve gündüz yük durumunu takip ettim her faza göre kondansatör dağılımını yaptım.Yani aynı röleyi sanki gece ve gündüz olarak 2 ye böldüm.

Sonuç: Asansörün sadece 2-3 saniye kompanzasyonu yapılıyor,8 saniyede kapasitif yazdırıyor ve değerler şu an %4 e %2
 
Sn.cglryzc ,elbette münferit kondansatör uygulaması yapabilirsiniz.Çoğunluk ile asansörlere böyle bir uygulama yapmaya gerek kalmıyor.Siz hiç ayrıntı vermediğiniz için fazla bir şey söylemek güç.Ama şunu akılda tutmak gerekirki münferit uygulamanın işletmeciliği zordur.Bakım,ölçüm,onarım merkezi sistemde daha kolaydır.
 
teşekkür ederim arkadaşlar.
konu hakkında biraz daha ayrıntı vermem iyi olur sanırım.
çekilen akımlar genellikle 15'er amper civarında. fakat asansör devreye girdiği anda bu akımlar 30-40 amperlere kadar çıkıyor haliyle. röle gecikmesi bu durumu algılayarak tepki verinceye kadar da zaten asansör devreden çıkmış oluyor. bizim değerlerimiz de alıyor başını gidiyor.
syn tknsyn acaba münferit uygulamanın zorluğundan bahsederken neyi kastediyor. biraz bilgi verebilirse sevinirim.
şimdiden teşekkürler...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst