Asansör kapasitif sorunu.

arkadaşlar sorun asansör değil devreden çıkardıgım halde yinede kapasitif yazıyo.burası okul tüm pc leri herşeyin siğortasını indirdiğim halde bir türlü bulmakta sıkıntı yaşıyorum.role ekranında 2 faz -978 -867 gibi değerler gösteriyor.tasaruflu lambalar kullanılmış otomatik wc lerde başkaba bişi yok ama yinede kapasitif yazıyo end;%7 cap:%29 bir türlü düşüremedim lütfen yardım..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
UPS varmı? Kaç kva trafosu var, sabit kondasnatör var mı?
 
trafo yok sabit kondansatör yok 1 tane dahi ups yok tüm fişleri prizden çıkartığım halde aynı(-987 1.00 1.00 aydınlatmadan şüpheleniyorum fakat balastlı fülorasan lamba wc lerde fotoselli tasaruflu lambalar var acaba onlardanmı kaynaklanıyor.
 
Evet ondan kaynaklanıyor olmalı..
 
Değerli akar61 kardeşim. Her şey kapalı iken bahsettiğin zamanda Röle ekranından her 3 fazın akımlarına bakarmısın kaç amperdir. Eğer gözden kaçan bir yük yoksa hepsi sıfır olması lazım. Eğer öyleyse o anda (yada çok düşük tüketimlerin olduğu durumlarda) ekranda gördüğün Cosq değerinin çokta önemi yoktur.
WC deki floresant lambalar balasttan dolayı Kapasitif değil İndiktüf yük çekerler. Sensörlü Tasarruf ampülleri kapasitiftir ama ne kadar etki edebilirler ki....
Senin sorunun Asansör sürücüsünden dolayı kapasitife giriyorsun. Çözümüde reaktör bağlamaktır.
Bak sana bir tavsiyede bulunayım; Bulunduğun yerdeki TEDAŞ çalışanlarından rica edip iki tane 125 W Armatür balastı al onları bir birine seri bağla ve asansör her harekete geçtiğinde devreye girecek şekilde bir kontaktör vasıtasıyla bağla, Bir kaç gün takip et sonra sonucu değerlendirelim.
 
Sürücünün içinde bulunduğu panonun şalterini kapatarak sürücüden mi kaynaklandığını anlamanız mümkün olabilir, bunu bu şekilde yapmadıysanız önce bunu kontrol ediniz... sonra balastlarınızı gözden geçirirsiniz.
 
asansörün şalteri kapalı olduğu halde yine - eksili değerleri görüyorum müsait bir zamanda akımlara bakıp bilği vereceğim kolaygelsin arkadaşlar emeğinize sağlık.
 
Merhaba asansör durduğunda ne kadar kapasitif yazıyor bunu roleden görüp ona göre trifaze bir reaktör sabit olarak bağlamalısın.ve yine asansör kısa süreli çalıştığından kondansatör devreye alma ve devreden çıkarma zamanlarınıda ayarlaman gerekli o zaman daha iyi olur diye düşünüyorum. Kolay gelsin..
 
bahsi geçen yerin bir okul olduğunu söylüyorsunuz.ups cihazı olmadığına , sabit kondansatör,yapışık kontaktör de olmadığına göre:
1-sisteminizde bulunan tasarruflu lambalar,elektronik balanslar kapasitif özelliği gösterir.
2-eğer sistemde çok fazla yük yok ise ve okulda bir hayli büyükse yani pano ile tüketim cihazları arası uzun mesafeli ise tesisatta bulunan kablolarda kapasitif özellik gösterir.bu değerler küçümsenemeyecek kadar da yüksek olabiliyor bazı yerlerde.
3-entes röle bazı durumlarda bağlantı hatalarını düzeltemiyor.bu yüzden ilgili faza ait uçları ve akım trafosu uçlarını bağlarken mümkün mertebe düzgün bağlamakta fayda var.
4-burada dikkat edilecek diğer bir nokta ise akım trafolarının değerinin gözden geçirilmesi .
 
asansör kumanda panosunun resmini gönderebilirmisiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,228
Mesajlar
915,971
Kullanıcılar
450,019
Son üye
ivanko_100

Yeni konular

Geri
Üst