Asansör devreye girmiyor

Katılım
5 Mar 2014
Mesajlar
75
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar binanın kablosu kazı yaparlarken kopardılar tekrardan bağladılar şuan binada elektrik olmasına rağmen asansör devreye geçmiyor ışıkları yanıyor asansör çalışmıyor sadece kapısını açıp kapıyor kapattığı zamanda geri açmıyor acaba asansör zararmı gördü kablo koparken ?
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Beyler bir yardım etseniz mesaj atan bir daha geri dönmüyor.
 
Valla bilmiyorumki adam bunu elledi https://i.kontrolkalemi.com/1/ZdbEXa.jpg yanlışlıkla binanın elektrik kesmesi için o değil dedim bu ortadaydı yanlış hatırlamıyorsam ellemekde istemedim
Bu şalterin orta olma ihtimali yok bu şalter elektriği açmak ve kapamak için bir elektrikçi çağırın faz sırasını panonun oradan değiştirsin eğer çalışmazsa servisi çağırmanız gerekli sizin az bir elektrik bilgisi ve bizim buradan anlatmamızla yapılabilecek bir arıza değil hayat meselesi kabloları iyi sıkmazsanız yangın çıkabilir veya çok sıkarsanız kablonuz kopar asansör hareket halindeyken durup arıza geçebilir asansördekiler hem korkar hemde içerde hapis kalacakları için sıkıntı olabilir!
 
Asansör işi bayağı teferruatlı bir iş kolay gözüküyor millete fakat insan canı şakaya Gelmez. Siz yarın servis cağırın ve durumu anlatın onlar mudale eder. Ayrıca binada çalışan 3 fazlı başka motor, su pompası vs. Ekipman var ise bunlarında kontrol edilmesi lazım.

Sent from my QUATRO T1461 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
O şalter orta konumu yok diye biliyorum, büyük ihtimal faz sırası karışmış eğer makina dairesi musaitse oradan faz sırasını değiştirmeniz lazım. Ya da panodaki hata kodu ne? Onu öğrenmeniz lazım.

Sent from my QUATRO T1461 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app

Bi kere daha kablo sorunu oldu bişi olmadı bu seferde aynı bağladılar bakıp trafolar değişecek düzelme ihtimali olurmu?
 
Asansör sistemine göre değişmekle beraber faz sırası normalse düzelir. Fakat bazı sistemler panodan resetlenmesi gerekmekte. Asansörünüzün aylık bakımını yapan firma ile iltibata geçerseniz onlar yardımcı olurlar. Böyle durumlarda ekstra para almamaları lazım. ( sözleşmeniz varsa tabi :) )

Sent from my QUATRO T1461 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst