Ariston Çamaşır Makinesi Motoru Kömür Sesi Yapıyor

Salih445

Üye
Katılım
22 Haz 2016
Mesajlar
436
Puanları
16
Yaş
29
Ariston Makinemiz var 20 yıllık. Kömür değişimi 3-4 sene önce yetkili servis tarafından gerçekleşti. Şu an makinede aşırı bi kömür sürtünme sesi geliyor. Motor Presli, kollektörü sökmem için açarsam geri takamam. Kollektör temizliğini ne ile yapmalıyım? Nasıl yapmalıyım, eğer yaparsam kömür sesi azalır mı?
 
1- servisi tekrar çağıracaksın
2-motoru sökemezsen kollektör temizliği yapamazsın
 
Motoru sökerim. Söktükten sonra nasıl yapmalıyım? yarın fotoğraflarını atarım.
 
kollektörün ne olduğunu biliyorsan ( kömürlerin sürttüğü yerdir) üzerindeki yarıkları eski diş fırçası ve benzinle temizleyebilirsin. zarar vermemeye özen göster.
 
Temizlendiğinde o kıvılcım şeklinde olan ses azalır mı? Elimde zımpara tiner benzin mazot hepsi bulunuyor. Bir de ark taşı demişlerdi ama ark taşını bulunduğum ilde temin edemem ama çok şart bir şey ise sipariş verebilirim mecburen...
 
aslında tornacıya götürüp traşlatman lazım, zımpara benzin fırça kaba temizlik yapar
 
Ah be 200TLyi 20 yıllık yadigardan sakınıyoruz. Makinenin hiç bir yürümesine, titreşimine şahit olmadım bu zamana kadar. amortisör takımı, kapı kilidi, kömür ve pompasını değiştirdik. LG marka bir makine aldık başımız belaya kaldı, titreşimden tutun da yürümesine kadar....
 
elektronik şans işi be kardeş, ben 25 yıl önce aldığım buzdolabını annemin evine bıraktım hala çalışıyor, yeni evde 2 tane buz dolabı, 3 tane çamaşır makinesi değiştirdim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst