ardunio mu pic progralama mı ?

GND-

Üye
Katılım
12 Eki 2016
Mesajlar
505
Puanları
16
s.a arkadaşlar elektronik işiyle uğraşıyorum ama bugüne kadar işin yazılım kısmına hiç girmedim. bugünlerde çok soruyorlar ardunio biliyormusun diye sizce ardunio mu öğrenmek lazım yoksa normal pic programlama mı ? bu konuda yardım ve fikirlerinizi almak istiyorum ??
 
İkisinide öğrenmenin zararı yok..yararı var..
 
Bence pic daha iyidir arduino kullandım belleği çok az 2 işlem yaptırıyorsun bellek yetmiyor ama pic daha iyidir diye düşünüyorum kullanmadım hiç pic'i
 
Bence pic daha iyidir arduino kullandım belleği çok az 2 işlem yaptırıyorsun bellek yetmiyor ama pic daha iyidir diye düşünüyorum kullanmadım hiç pic'i


valla işte ardunoi nun iyi tarafı pcb kart basım delim asite atim olayı yoktur ben yıllardır ütü yapmaktan asite atmaktan delmek gına geldi dün gece - 1-2 video izledim pratik bir şey bakalım bir tane almayı düşünüyorum...
 
Pic demek entegrelere hakimiyet demek.

Arduibo, Raspery pi, İntel edison, İOPHY one (Türk malıdır) gibi kartlar ise kabaca PİC programlamayı basit hale getirilmiş ürünlerdir.Bu tür geliştirme kartları "hobby" denilecek seviyede ürünlerdir ve kapasiteleri bellidir.Belirli aşamadan sonra endüstriyel olarak kullanamazsınız.

PİC öğrenen birinin bu tür gelştirme kartlarını öğrenmesi çok daha kolay olur hatta pic için eletronik hakimiyette gerekeceği için geliştirme kartlarında piyasada olmayan şeyleri bile yapabilirsiniz.

Naçizane tavsiyem önce pic sonra geliştirme kartları..
 
Yani bir ardunio yo plc gibi calisamazmi ben plc yerine arduino olur zannediyorum

Arduino kapasitesi kısıtlı bir karttır.Bu açıdan Raspery pi daha donanımı yüksek.PLC ler ise endüstriyel ürünlerdir ve üretim amacı gereği modeline göre yapacağı işi bazı standartları sağlayarak yaparlar. Bazı işlemleri hem arduino hemde PLC ye yaptırırsınız ama öyle yerler vardır ki arduino (sinyal kirliliği statik elektrik v.s) orada düşünülemez bile.

Özetle PLC amaca yönelik standartları görece yüksek olan ürünlerken geliştirme kartları bir sürü işi amatör seviyede görsün diye imak edilmiş kartlardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst