Arçelik Klima Arızası

naquantan

Üye
Katılım
23 Ağu 2017
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
44
Herkeze merhaba;
Arçelik marka klima var evimde 10 sene oldu bu sene içinde bakımını yaptırdım ancak son 1 aydır çok geç soğutuyo bazen 1-2 saat sonra bazen daha fazla soğutmaya başlıo nedendir acaba ona göre önlem alayım
Teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Cihazin bakim esnasinda ic ve dis unite sokulup temizlik yapildimi yoksa yerindemi yapildi?
 
Klima sökülüp güzel bir şekilde temizliği yapıldı ve sonrasında güzel ve sorunsuz bir şekilde soğutma/ısıtma yaptı ama şu son 1 aydır böyle
 
klima sokuldu ise yani rekor baglantilarindan ayirildi ise gaz kacagi olabilir. dis unitenin oradaki borulara bakarmisiniz calisirken ince boruda karlanma oluyormu?
 
Kullandığım klima zaten eski ama dediğim gibi son 1 aydır böle.son klima temizliğini 1,5 sene önce yaptırdım.soğutmasında sıkıntı yok.birde şöle söliyim ne kadar uzun süre çalışmazsa okadar soğutması geç oluyo.az önce dış motora baktım altında 2 tane siyah süngerli boru var orası nemleme yapmış birde yan tarafta 2 beyaz kabloya parelel aynı süngerli 2 kablo siyah renkli onlarda yapmış.

Yalnız şunuda sölim gün içinde ne kadar çok sık çalıştırırsak kapatıp bir sonraki çalıştırdığımda direk soğutmaya başlıyo
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar yokmu bir çözümü olan benim soruma?
1 sene olmuştur en son bakımı yaptıralı.soğutmasında hiç bir sıkıntı yok ama bazı günler 1 saat geçtikten sonra soğutmaya başlıyor bazen daha geç.gazla alakası olsa hiç soğutmaz diye düşünüyorum ve bakımlada alakası yoktur.soğutuncada çokda güzel soğutuyor.acaba ömrümü bitti artık yada motor sorunmu vardır?
Bir çözüm ;) ?
 
Kaçak yada herhangi bi çatlak olmadığı sürece gazı bitmez diyolar ama yada gazı eksik olsa peki genede geçde olsa soğuturmu?
 
Kolay gelsin.yaz mevsimi olan sorunumu sanirim cozdum;havalar cok sicak oldugundan kaynaklaniyomus sanirim.

Su anda baska bir sorun var;
Gecende sicakda acdim calisdi cok guzel isitti ama bugun actigimda disardaki motor calisiyo ama icerde yaklasik 1 saat olmasina ragmen uflemiyo?
Acaba klimamin omrumu bitti
 
Bu sorunuzun cevabını somut verilere dayandırmadan tahminden ileri gitmez.

Size şurasını sık yada şurasını sök temizle gibi bir bilgi yada şu vidayı değiştir de diyemeyiz.

Olması gereken cihazın çalışırken gaz basıncı ölçülmelidir. Bu bize gazımı eksik yoksa sensörlerindemi sorun var bilgi verecek ve sorunu netleştirecektir.

Gazın az miktarda kaçmış olması yada bakımda kaçırılmış olması havanın ılıman gittiği dönemlerde sorun olmaması ancak çok sıcak veya soğuk günlerde görev görmemesi şeklinde arıza şikayetine neden olacaktır.

Gaz basıncını ölçme şansınız var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst