arçelik 6240 s

marverde

Üye
Katılım
27 Kas 2008
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
39
iyi akşamlar.
bulaşık makinamda son zamanlarda kapaktan yıkama esnasında zırıltı şeklinde (rölenin çok hızlı çekip bırakması gibi) bir ses gelmeye başladı. 3-4 yıkamada bir bulasıklar üzerinde ince bir tabaka halinde kireç yada tuz gibi bir katman bırakıyor ve ancak kazıyarak temizlenebiliyor ama sürekli yapmıyor. tuz ve parlatıcı ayarlarını değiştirdim ama faydası olmadı. su almasında, boşaltmasında, ısıtmasında bir sorun gözükmüyor.
bu konuda tecrübeli ustalarımın yardımına ihtiyacım var. arıza ne olabilir yada çözümü nedir.
ilgilenen ve yardımcı olan herkese baştan teşekkür ederim.
 
Tuz kabınızın selonoyid bobininde sıkışma var söküp temizleyin
 
[QUOTHarikasıomeo, post: 591958, member: 21571"]Tuz kabınızın selonoyid bobininde sıkışma var söküp temizleyin[/QUOTE]
usta harikasin, ne zaman başım sıkışsa yardıma koşuyorsun. sonsuz teşekkürler.
tuz kabini akşam elden geçireyim.
 
Tuz kabınızın selonoyid bobininde sıkışma var söküp temizleyin
ustam tuz kabındaki selonoidi kontrol ettim sıkışıklık yok. ohm normal, gerilim altında kontrol ettim çekiyor. kartı söktüm yanık yada hasar gözükmüyor. kart ile selonoid arası kabloları ölçtüm normal.
arızaya sebeb başka ne gibi bir durum olabilir, yardımcı olursan sevinirim.
 
arkadaşlar sorunu çözdüm. başka sorun yaşayanlarada faydası olur düşüncesi ile paylaşıyorum. kapaktan gelen zırıltı sesi, ısıtıcı rölesi, bulasıklar üzerinde kireç kalıntısının oluşmasına da rejenarasyon selenoidinin triak tetik gerilimi yüzünden ve sebebi kart üzerindeki besleme kondantörleri. kondanstörlerin kapasitelerinin düşmesi sonucu kart besleme voltajı düşüyor ve sıralı arızalara sebeb oluyor. kondantörlerin değişimi sonucu kart voltajı tekrar 11- 12 volt civarına yükseliyor ve sorun çözülüyor.
 
6040 e su alırken kesik kesik alıyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
 
Elektronik kartın besleme kondansatörleri her 5-6 yılda değişmeli kartın dizayn hatası var harici besleme kullanılırsa evladiyelik olur
 
Arkadaşlar merhaba 6240 s makinam iki gündür ısıtma yapmıyordu bugün makinayı açıp bakma imkanım oldu rezistansı ölçtüm sağlam. Daha sonra kartı kontrol ettim ısıtıcı rölesinin yanmış olduğunu fark edip değiştirdim tamam dedim arıza bulundu. Ama makinayı çalıştırıp denedim ısıtma gene yok. Isıtıcı rölesinin çekip çekmediğini takip etmek için paralel olarak 470 ohm ile bir led bağladım. makina ısıtmaya geçtiği anda çok kısa süreliğine (500ms) led yanıp söndü yani röle çekip hemen bırakıyor. Bunun üstüne ntc kablolarını takip edip ölçüm yaptım 40kohm direnç var yani o da sağlam gözüküyor. Atmel den röleyi süren hat üstündeki dirençlerin ve iki transistörün kontrolünü de yaptım onlarda da sorun gözükmüyor. Kartın beslemesinden şüphelenip 1000mf lık ve 2200mf lık kondansatörleri de değiştirdim. Sonuç aynı. En son artık yeni kart almaya karar verdim sizce atladığım bakmam gereken başka bir nokta varmı? Ha bu arada program seçim potansiyometresi de normal.
 
1.5 uf ve yanındaki 22 nf kondansatörleri değiştir ( her 5 yılda bir) sorun ortadan kalksın rezinstans devreye girince besleme voltajın 10 v altına düşerse kart reset atar
 
Elimde olmadığından birtek onlar kalmıştı. Çankayadan alıp deneyim olmadı kerimhan a gelecez artık
 

Forum istatistikleri

Konular
128,369
Mesajlar
917,066
Kullanıcılar
450,244
Son üye
halilsezen

Yeni konular

Geri
Üst