Arçelik 4100 çam. mak. ilginç bir arıza

naklovila

Üye
Katılım
23 Eyl 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
64
Arçelik 4100 çamaşır makinası yıkama adımında çalışırken hız problemi yaşanıyor. Normal yıkama esnasında sıkma devrine çıkıyor yüksek devirde çalışıyor. Şalteri kapatıp bir süre bekledikten sonra çalıştırdığımda birkaç dakika normal devirde çalıştıktan sonra yine yüksek devirle çalışmaya başlıyor. Problemin nereden kaynaklandığı konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
bulunduğu ortam nemli ise yapabilir ( banyo ) , o makinada program cihazı ile hız kontrol modülü entegreli dir. Dolayısı ile program cihazından kaynaklanabilir. veya Motor üzerinde bulunan takometre ( motor devrini program cihazına bilgi veren ) arızalı olabilir. Şayet tako arızalı ise sadece onu değiştirmeniz biraz zor basit ama yenisini bulamazsınız. motor değiştirmeniz gerekir
 
elektkonik kartınızdaki triyak ısınınca kaçak yapıyor bta 16 -600 degiştirin sorun bitecektir
 
Benzer sorun bende de vardı. Yıkama programında sıkma işlemi gibi yapıyor, makina zıplamaya başlıyordu. Bir kaç defa motor kontrol kartında tamirat yaptım. Bir süre sonra sorun tekrarlanınca servis çağırdım ve motor kontrol kartıyla birlikte değişti. Eski motoru açtığımda ilk gördüğüm, tako bobini etrafına kömür tozları birikmişti. Sanıyorum arada iletkenlik sağlamış ve motor kontrol kartında pic16c54 timer0 bacağına giden hattaki yükseltici devrede direnç yanmasına neden olmuş.

Motoru söküp temizleyin, kontrol kartında yanmış direnç varsa değiştirin, motoru süren triyakı da değiştirin.

Bir de makinanız 10 yıllık ise amortisörleri değiştirin.

Şakaya gelmez, makina bulunduğu yerde parçalanmakla kalmaz, etrafındaki kişilere de zarar verebilir.
 
motor kömür tarafında motor miline baglı hız kontrol kömürü var kontrol edin çatlak veya uç kopuktur
 
Problem takometre.deyisdirin duzelecek
 
4100 nasıl çalışır kullanma klavuzu varmı ya da tarif edecek arkadaşımız var mı
 
4100 nasıl çalışır kullanma klavuzu varmı ya da tarif edecek arkadaşımız var mı
15 senelik,çift su girişli plastik kazanlı bir Arçelik makinası.Kullanma kılavuzunu bulmak zor.Mekanik pgs.Sorunu netleştirirsen daha net cevablar gelebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst