Antivirüs programının yüklenememesi

Katılım
11 Mar 2013
Mesajlar
233
Puanları
1
Yaş
64
Arkadaşlar Panda antivirüs programı indirdim yüklemede şöyle bir pencere karşıma çıkıyor bunu da ilk sefer görüyorum.Tablo bu ne yapmam gerekiyor,internet bağlantısı kurulamıyor yazıyor ama internet var.

İnternet bağlantısı kurulamıyor

.. eğer arkasında iseniz proxy lütfen aşağıdaki değişkenleri tanımlayınız.
Bağ nk :-----------
------------
proxy : --------------------------------------------------
----------------------------------------------------
proxy kullanıcısı : proxy user
--------------------------------------------------
parola :
-----------------------------------------------------
 
VPN veya proxy mi kullanıyorsunuz İnternete bağlanırken?
 
antivirüs kurma yerine comodo tarayıcıyı kur istediğin siteye rahatça gir
 
o zaman soruyu şöyle sorayım:

Bilgisayarınızda yasaklı sitelere girmek için bir ayar yaptınız mı yada bunun için bir program kullanıyor musunuz?

Bu niye önemli zira antivirüs direkt internete ulaşamıyor çünkü bilgisayar bir aracı sayesinde (vekil sunucu yada vpn sitesi v.s gibi) internete ulaşıyor.Daha açık ifade ile siz internete direkt değil dolaylı yoldan bağlısınız.Bu tür bağlantı da Antivürüs için kurulum aşamasında problem çıkartıyor zira direkt ulaşması gerek.
 
Buradan ezbere bir şey söylemek çokta mümkün değil.Bu tip bir ayar yada program varsa kaldırmanız lazım ki program kurulsun.

Tabi birde bu tip bir durum yoksa sebebi nedir onu bilmiyorum.Belki programda bir sıkıntı var belli kurumsal bir bilgisayar kullanıyorsunuz.bir sürü ihtimal var yani.
 
Ev bilgisayarı kullanıyorum,şimdiye kadar böyle bir şeyle karşılaşmadım,programın kendinde olabilir.
 
Bu kurulum sırasında antivirüs programı internet bağlantısı da istiyor, ancak VPN devrede kaldığı anlarda modemle başarılı bir bağlantı kurulsa bile proxy ayarlarını bazen kendi lehine (anlık olarak) bozuyor, bu anlarda da nete erişilemiyor,. Çözüm için gene VPN ile girip hemen çıkmayı deneyin. Bu şekilde VPN'nin bozucu proxy etkisi ortadan kalkıp internet yine normal kullanılır hale dönüyor. Başıma geldiğinde (bazen ing. wikipedia 'ı VPN ile uzunca kullanıp çıktığımda) bu yolla, bir kere VPN ile girip hemen çıktığımda internet bağlantısı her seferinde eski (normal) haline yine dönebildi. Kurulumda internet bağlantısı istendiğinden bu bağlantı devre dışında kalmamalıdır, benim anladığım kadarıyla. Kolay gelsin.
 
yılmaz yüksel usta bir bilgisayar servisi çağırıp kurulum yaptırınız, biz buradan ne kadar anlatsak da siz sisteminizin nasıl çalıştığını bilmediğiniz için bizler yardımcı olamayız.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Geri
Üst