Anlık elektrik kesintisine çözüm

Probleminiz başka "Final sorunuz" başka.
Probleminiz voltaj dalgalanmalarından (Her ne şekilde olursa olsun) bağlı cihaz veya led lerin bozulması.

"Final sorunuz" ise elinizdeki rölenin bağlanması.
1. Röle türü malzemelerin hızı sizin probleminize çare olacak kadar hızlı tepki veremiyebilir.
2. Problem, sadece kesintilerde meydana çıkmayabilir, kesinti olmadan da voltaj yükselebilir.

Onun için "Final sorunuz" veya çözümünüzde israrcı olmaktansa, başta elektrik tesisatınız incelenmeli, sonrasında çözümler ortaya yatırılmalıdır.

Yoksa, sadece, problemin belki bir kısmını çözebilirsiniz, veya size çözüldü görünür.
Kolay gelsin
Alıntıladığınız yorumu toplu bir şekilde tekrar yazayımda karmaşa bitsin dedim. Aynı şeyin evde de olduğunu yazmıştım keşke onuda ekleseydim :) Anlık kesinti tamamen bölgesel. Kocaeli Kandıra'dayım. Neredeyse Kandıra'nın tüm mahallelerinde(köy) bu sorun yaşanıyor. Artık çıkan sorunların anlık kesintiden olduğunu net şekilde anlayabiliyorum. Evdeyken 2 3 kere anlık kesinti oluyor ertesi gün mesaiye geldiğimde led panellerden birinin yanmadığını görüyorum. Daha kışa adam gibi girmedik bile. Burnumdan getirecek belli yani. LED panel falan çok önemli değil en fazla 200 300 TL gider başka bir şeyleri bozar uğraştırır beni. Ondan böyle bir sistem kurma gereği duydum olay bu. Gönül isterdi zaman rölesi olsun 1 dakikaya çıkarayım bu işi ama elimde bu var.

Yapacağım sistemde çok saçma sapan bir şey farkındayım ama işte dediğim gibi yazdığınız ürünler en az 2000 TL olduğundan onun için kuruma talep girmem lazım ''Şu şu sebeplerden şu ürüne ihtiyaç duyulmaktadır'' falan. Sonra bu onaylanacak, sonra ödenek ayrılacak, sonra en az 3 ayrı yerden fiyat teklifi alacağım, o yerlere gideceğim kaşe imza alacağım, sonra bu kuruma yollanacak, sonra en ucuz olan onaylanacak falan fişman :) Ölme eşeğim ölme yani durum. Bunlarıda yazdıkta yine anlatamadım herhalde derdimi anlamadım :) Benim tek istediğim lanet gelsin 200 300 lirasına deyip gidip kendim alacağım bir şeydi ama o da olmuyor. Mecbur elde ne varsa onla bir çözüm bulmaya çalışıyorum. 1 saniyelik elektrik kesintisini 5 saniyeye çıkarmam umarım bu sorunu çözer. Çözmez diyorsanız mecbur talepte bulunacağım artık seneye mart nisan gibi kar kış fırtına bittikten sonra gelir artık.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Hayır, 10+10=20TL
Bilgisizliğim için özür dilerim sizin bahsettiğiniz olay bu mu?


Ve bu işlemi her LED panel için yapmam mı gerekiyor LED paneli besleyen faz nötr için? Eğer LED panel içinse imkansız :) Sağolsun alçıpanları yapan usta sanki LED panel tavanda evladiyelik kalacakmış gibi etrafındaki metal alçıpan çıtalarının üst kısmını kesmediğinden dolayı LED paneli bükmeden yerinden çıkaramıyorum. Neyse cevabı almadan fazla uzatmayayım.

Konudan biraz alakasız bir yere gideceğim ama varistör patlatmışlığı da var. Bina dışı aydınlatma projektörü. Bu patladığında izindeydim nasıl oldu bende bilmiyorum. Fotoğrafa bakarsınız. Hallettim sonra. Şöyle bir araştırayım dedim ben sadece Kandıra sanıyordum ama belli ki kronik bir şeyler var İzmit'te. Baksanıza üç günde bu kadar planlı elektrik kesintisi normal mi bilmiyorum. Bulunduğum yerde yaz kış fark etmeksizin haftada en az 2 kere 1-2 saatlik elektrik kesintileri oluyor. Artık alıştım :) Bu anlık kesitiler bildiğiniz sinyal veriyor :) Elektrik varken anlık gidiyor geliyor diyorsun ki 5 dakika sonra elektrik gidecek, elektrik yokken anlık geliyor gidiyor diyorsun ki 5 dakika sonra elektrik gelecek :)

https://www.sedas.com/Tr/SupplyContinuityUrl/PlannedView
 

Ekli dosyalar

  • 1701716645375.jpg
    1701716645375.jpg
    262.1 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
bahsettiğiniz olay bu mu?
Hayır, yazıyı tekrar okuma vaktiniz olursa, kolaylıkla anlaşılabilir, herhangi bir şeyi "demek istemedim" direk olarak söyledim ve teknik dökümanını ekledim. Belki yazıları karıştırdınız
Sağlık olsun, kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,746
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst