ANFİDEKİ KRONİK SORUN

özgür123

Üye
Katılım
4 Şub 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Arkadaşlar selamlar ;
TDA2005 entegresinde sorun yaşıyorum ve yardımlarınızı almak istedim datasheet'ındeki tüm devreleri denedim yaklaşık 8-10 farklı tda2005 entegreyle belkide 15 ten fazla deneme yaptım devreler zaten basit fakat hepsinde aldığım sonuç anfi çıkışında değişkenlik gösteren şekilde DC kaçaklar buda hoparlörde ya kalp atışı şeklinde yada cızırtı olarak efekt veriyor sadece 2 tanesi tam performans diyebileceğim şekilde çalıştı tecrübesiz biri değilim fakat sebebini bulamıyorum akü dahil 3-4 farklı güc kaynağı çeşitli filtreleme devreleri ve bağlantılar denememe rağmen sorun devam ediyor ve sebebi hakkında fikirlerinizi rica ediyorum.
 
Yaptığınız işçiliği görebilir miyiz?

Cihaza ses kaynağı olarak ne bağlıyorsunuz ? arada ses kontrolü için preanfi yada ton kontrol var mı ?
 
ses girişinin öncesinde hiçbir devre yok ses girişi olarak pc- telefon-mp3 gibi kaynakları denedim ayrıca mp3 decoder de denedim hepsi aynı sonuç işçilik olarak ta halihazırda gösterebileceğim bir şey yok fakat söyle söyleyeyim dediğim gibi datasındaki tüm devreleri denedim farklı yollarla mainboard üzerine delikli plakete pcb'ye zaten bastım hatta iş bu kadar bozuk olunca hiçbir şey üzerine koymadan direkt bacaklar üzerinden de denedim devreleri fakat sonuçlar aynı..
 
işçilik mükemmel ise niye foto yok? dosya yükle'yi tıkla resmi seç tam resime tıkla.
 
Anlatımlardan anlaşıldığı kadarıyla yapılan ampli tasarımında GROUNDING sorunları bulunuyor.
GROUNDING konusu karmaşık olduğu için, birkaç satır ile anlatılamaz.
Benzer bir konuda, başka bir forumda konu ile ilgili yöntemleri açıklamıştım. Yapan arkadaşımız çok iyi netice almış idi.
http://elektronikprojeler.com/index.php/topic,5515.0.html
Konu içeriğinde bazı yönergeler ve teknik hesaplamalar verilmiştir.
Tasarımınızın montaj planını görebildiğimiz takdirde, ilgili hataları buradan belirleyebiliriz.
 
hmm gençlliğimin oyuncaklarıydı ampfi devreleri...! Acaba sizin devre köprü mü stereo mu..? şaseleme kablolarının lehimleme yeri biçimi önemli osilasyon yapmama açısından.birde kondansatörler besleme + ile - arasına 2200 mikrofarad 220 nonofarad paralel bağlanmalı.hoparlör çıkışları ile - şase arasında 1 ohm 100nf rezonans seri devresi olmalı.
 
TDA2005 entegresini kötülemek değil amacım ama verebileceği kalite sizin beklentinizi karşılamıyor olabilirmi belkide daha komplike bir entegre devre ile çalışmanız gerekli olabilir stk serisi örneğin.saygılar kolay gelsin.
 
vestel siyah inci de vardı bu tda 2005 iyi sayılır...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst