Analog İşlem Nasıl?

Katılım
14 Haz 2011
Mesajlar
4
Puanları
1
Merhaba,arkadaşlar,Ben Delta plc analog modülünde,hesaplama yapıp,şu işlemleri yapmak istiyorum. Kısaca benim bir kantarım var buna 500 kğ su alınca durucak 0 ulunca çalışıcak.Kantarın Loadcell inden 0-10 mv çıkış veriyor bunu çevirici ile,Volta çevirip analog modüle gönderiyoruz.plc nasıl bir değer algılayıp ve nasıl bir çarpma işlemi yapıpta dop hmı de bu değeri 500 yada 90 ...vb gibi görüyoruz.Yardımcı olursanız inanın çok seviniceğim.Saygılar.Mesela 40 kğ yük binince atıyorum plc ye 2volt gidiyor bunu34526 gibimi görüyoruz mesela,neyle çarpıp nasıl karşılaştırıyoruz.
 
Son düzenleme:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
delta plc kullanmadım. fakat mantık aynı olmalı. analog girişler 10-11-12-13-14 bit olabilir. bunların 2 lik tabandaki karşılığı hangi sayı ise maximum o değer görülür. analog giriş adresini hardware konfigürasyonundan öğrenebilirsin. bu adresi move komutuna yazıp değeri aynı tipte bir adrese atarsan max değeri görürsün. (atmazsan başka izleme yolları da mutlaka vardır) siemens te PIW olarak adreslenmiştir. bazı modellerde max 27648 (tam sayı - word) bazılarında 32767 (tamsayı word olarak mevcuttur) yani bu sayılar 10 volt geldiğinde görünür. sonrası ise basit 4 işlemle istenilen değere ulaşılır. ulaşılan değeri bir kaşılaştırıcıda karşılaştırıp istenilen komutu verebilirsin.

kolay gelsin.
 
Merhaba,sayın kontrol kalemi üyesi arkadaşlarım Loadcell den gelen mv çeviriciyle volt a çevirdikten sonra,ağırlık bindikçe mesela 25 kğ bu değer plc de 2343 gibi bir değer okuyoruz doğrumu acaba farzedelim,doğrumu yanlışsam düzeltin bu değeri FROM K0 K1 D100 dedim KO slot no delta plc de çalışıyorum belirtmeyi unuttum pardon K1 CR no d100 de datam,evet şimdi K1 okuduğum loadcell den gelen 2343 değeri bu değer dop hmı de nasıl 25 kğ diye rakamsal görebilirim ?Bu değeri nasıl 25 değerine çeviririz.Bana komut şeklinde yaza bilirmisiniz.Nasıl yapıcağız yardımcı olursanız sevinirim..Şimdiden çok teşekkürler ederim.
 
bunu kendin matemetiksel bir işlem yaparak karşılığını bulacaksın. Aynı işlemi Plc ye yaptırıp sonuca yazdırıcaksın. Mesela 10v için maksimum en üst kg karşılığında bir bilinmeyenli denklemle yaptıktan sonra plcde de bunu muhtemelen bölme işlemi ile gerçekleştirebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst