Amfiden ses az geliyor

ama o gitar amfisi bu iş için yanlış
CREATIVE iyidir.
 
Ustalarım merhabalar. Bu göstermiş oldugunuz cihazları biliyorum. Bizim okullarda tam da bu cihazlardan var. Bu gitar amfisi eşimin okulundan geldi. Zaten gitar gitar kullanan başka hoca diğerine vermiş. Okul biraz fakir.:) Öğretmenlerde ellerindeki imkanları kullanıyorlar.
Aslında sormak istediğim suydu hani dediniz ya amfi yanlış kullanılmışsa zarar görmüş olabilir. 6.3 mm jakı amfinin inputuna değil de başka soketlerine takılmışsa amfi bu şekilde zarar görür mü demek istemiştim.
Bu arada açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.
 
Değerli Öğretmen27 Hocam,çıkış hattında zaten 25 watt 8 ohm.'luk hop.lerinizin direk bağlı olduğunu en başta bize belirtmiştiniz,onları çıkarıp girişten girilecek jakı oradan bağlamamış olmalısınız.Diğer yandan diğer giriş soket veya dişi jaklarının ölçüleri birbirlerinden çok çok da farklı olabileceğinden bence mutlaka giriş soketinden bu jakı bağlamış olmalısınız.Amfide çok ciddi bir iç arıza olsa az da olsa ses hiç gelemezdi diye düşünüyorum,çok kötümser düşünmeden.İlk başta laptoptaki giriş veya kulaklıkları tam kastederek sorunuzu ele almıştım,tam da düşündüğünüz gibi.Ses düşüklüğü de bence gitar amfisi girişindeki empedans değeri (Ohm.) ile laptop çıkışındaki empedans değerinin (Ohm.) bir uyumsuzluğu yüzündendir.Kolay gelsin.
 
Merhabalar Hocam. Cihazi ben daha once kullanmadim. Hocamiz belki bu jaki deneme amacli amfi uzerinde diger disi jaklara takmis olabilir diye dusundum. Ayrica hoparlor amfi icerisinde sabit. Amfi disinda harici degil. O disi jaklarin olcusu input jaki olcusu ile ayni zaten cok iyi bildiginiz gibi. 6.3 mm disi jaklar. Resmini cektim asagida.
 

Ekli dosyalar

  • 20161221_201346.jpg
    20161221_201346.jpg
    238.5 KB · Görüntüleme: 17
Evet,şimdi daha iyi anladım,Öğretmen27 Hocam,inşallah bir olumsuzluk da olmamıştır diye ümit ediyorum.Bir de şu durum vardır,doğrudan bu elektronik devreler arasında bir ilişkinin olmasında, iki çıkış, iki girişin yanlışlıkla bağlanmasında (örneğin benzer olarak tv'lerdeki ve diğer cihazlardaki scart'ın giriş-çıkışlarında olduğu gibi) oluşacak olumsuzluk sadece bağlantı yapılan cihazın çalışmaması,ama bozulması yönünde olmamalıdır diye düşünüyorum.

Örneğin bir laptopu lcd tv'nin HDMI girişine bağlamak için vga>HDMI adaptörünü lcd tv'ye ters taraftan yanlışla da bağlamıştım bu yaz, lcd tv'de gelmesi gereken HD görüntü gelmeyince de bu hatamı çok iyi anlamıştım,çünkü bu vga>HDMI adaptörünü satıcı beni yanlış anlayıp ters olanını vererek de satmıştı,benim talebim daha zor bulunan ve daha pahalı olan bir başka üründü.(Bir laptoptaki vga görüntüsünü,bu ilave port çıkışını HDMI adaptörü üzerinden büyük ekran lcd tv'de bir görüntüye dönüştürmek gibiydi) Bunun üzerine bu projeyi değiştirip HDMI uydu alıcı çıkışı ve lcd pc monitörü arasında bunu bağlayıp vga girişli lcd bir monitörü lcd tv'ye dönüştürmüştüm.

Yani burada asıl bahsetmek istediğim durum bir olumsuzlukla yanlış bağlanmalarda çıkışlar,çıkışlara,girişler girişlere veya sistem farklılığı olan (vga>HDMI adaptörü gibi) cihazlara olan bu yanlış bağlamalarda sadece bir sonuç alamıyorsunuz,cihazın direk bir bozulma durumu kanımca da hemen hemen yok gibidir,sn.Öğretmen27 Hocam.Sizinki de inşallah öyle olmuştur,diğer hocaların deneme-yanılma amaçlı olası bazı denemeleriyle.Kolay gelsin.
 
Aynen Binbasi Hocam. Oyle bisey olsaydi 30 tane ses sistemiyle ugrasiyorum okulda bir tanesi bile bu yanlis baglamalardan etkilenmedi. Confickerbelasi ustamiz oyle dedigi icin sordum. Cok tesekkur ederim aciklamalariniz icin. Ben kablodaki sikintiyi giderdim verim alamazsa dediiniz gibi ustam 2+1 ses sistemini oneririm.
 
bozulur demedim ses vermez dedim o kadar o 2.1 hoporlör güzel.
 
Ustam nereden katiliyorsunuz uslubunuzu bylent ustamiza bensettim kulagi cinlasin. Bu arada ozelden mesaj gondercektim galiba ozel konusmayi englemissiniz? Mesleginiz tam olarak nedir?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,906
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Geri
Üst