Amfi devresinine kulaklık baklama

aazrak

Üye
Katılım
28 Şub 2020
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba,
61783

böyle bir amfi devrem var ve ben uydu alıcısının av girişinden besleyip kulaklığa çıkış yapmak istiyorum. 2x3 wat höparlür çıkışlı. bunun çıkışı kulaklık çıkışına nasıl çevirebilirim ?
TEşekkürler
 
L out R yazan yere bir dişi 3.5 mm lik kulaklık soketi takmanız gerekiyor. Aşağıdaki resimdeki gibi dişi soket alıp bir kısa kablo ile lehimlemelisiniz.

RVn8lBkI2KReu6zlXb-O_qmWYdekNjEfksnydv3MPZh4Kmlodn.jpg
 
2 tane höparlür çıkışı var ve her birinin + - çıkışları bunları nasıl bağlarım ?
 
2 tane höparlür çıkışı var ve her birinin + - çıkışları bunları nasıl bağlarım ?


Soketin iç resmini aradım ama bulamadım. Normalde soketin arkasında 3 adet terminal olacak. En alttaki ortak şasedir. Sizin hoparlör çıkışlarınında - uçları ortak olması lazım. Bu iki uç birleşerek bu uca gidecek. Diğer iki canlı uç yani L ve R sokette kalan iki uca gidecek.
 
Hocam bahladim ve kulakliga ses geliyor ama cok cizilti var ve ses kesik kesik geliuor. Amfi jormal cikisi 2x3 w hoperlurdur kulaklik ile dinoemek icin herhangi birsey yapmak gereklimi ?
 
Bu anfinin girisini ses kaynagindan söküp giris uclarini sase ye kisa devre ettiginizde de bu cizirti varmi kontrol edebilirmisiniz?

Bu cizirti yani gurultunun kaynagini tesbit etmeniz gerekiyor. Bazen bu gurultunun kaynagi ses kaynagindan kablo yada anfiden meydana geliyor olabilir.
 
Besleme temiz değilse genelde sıkıntılı olur, akü - pil den sağlanan gerilimi 5v düşürüp deneyin.
 
Merhaba ' hepinize tesekkur ederim. Sorunu cozdum. Oncelile cikislardan her iki eksi cikisi birlestirmistim birini iptal ettim tek cikis aldim ve voltaji 3'e dusuruncede cizilti tamamen gitti ve kulakliktan gayet guzel ve temiz ses geliuor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,187
Kullanıcılar
449,827
Son üye
kontrol31

Yeni konular

Geri
Üst