AliExpress

50 den fazla ürün aldım link bekleme az zaman değil yazmak yapıştırmak, daha da yolda olanlar var, kaynak maske camı, 3D kalem, elektronik parçalar vb.
Bülent başgan ödemeleri nasıl yapıyorsunuz?
malum paypal kalktı.
 
Şuan cin yeni yıl tatili pazartesi gönderimle başlar benim ürünümde beklemede bir çok ürün aldım hepsi geldi gelen üründe sıkıntı çıktı para iadesi hakkında anlaştım alışveriş yaparken tek dikkat edeceğin mağaza kaç yıllık ve üyelik seviyesi ve müşteri yorumları. Ödeme kredi kartı ile yapıyoruz iade para işlemi aynı kredi kartına yapılıyor. O yüzden kullanım süresi birmek üzere olan kredi kartını kullanmayacaksın.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bülent başgan ödemeleri nasıl yapıyorsunuz?
malum paypal kalktı.

En sağlamı Sanal kart. Bilgiler başkasının eline geçse bile alışveriş limitini siz belirlediğiniz için para çekme ihtimalleri çok düşük.Alışveriş miktarı kadar limit belirleyip alışverişi bitirmek extra güvenlik sağlıyor.
 
En sağlamı Sanal kart. Bilgiler başkasının eline geçse bile alışveriş limitini siz belirlediğiniz için para çekme ihtimalleri çok düşük.Alışveriş miktarı kadar limit belirleyip alışverişi bitirmek extra güvenlik sağlıyor.

ben sanal kart ile alış veriş yaparım
ilk defa bankadan aradılar 2 dolar civarında alış verişiniz varmı ? diye telefon geldi evet alış veriş yaptım dedim doğruladım .
2 hafta sonra bir telefon daha geldi sanal kart numaranız risk altında , bu sanal kart numarası banka tarafından iptal edildi , herhalde bu numara sıkıntıya girmiş olmalı dedim .
satış verilerinde bu sanal kart numarası yanlışlıkla kayıt yapmışım ( hızli alışveriş ) bundan olabilir düşüncesi doğdu
bu durumdan mı yoksa başka bir uygunsuz durumdan mı ? bilmiyorum ve sormadım !!!
bende şimdi aynı karta , yeni bir sanal kart numarası için telefon ile yeni kart numarası oluşturtdum
şimdi yeni oluşturulan numarasından işlem yapıyorum .
şimdilik sorun yok .
 
Şuan cin yeni yıl tatili pazartesi gönderimle başlar benim ürünümde beklemede bir çok ürün aldım hepsi geldi gelen üründe sıkıntı çıktı para iadesi hakkında anlaştım alışveriş yaparken tek dikkat edeceğin mağaza kaç yıllık ve üyelik seviyesi ve müşteri yorumları. Ödeme kredi kartı ile yapıyoruz iade para işlemi aynı kredi kartına yapılıyor. O yüzden kullanım süresi bitmek üzere olan kredi kartını kullanmayacaksın.

iade işlemlerinde .
sanal kart kullanımında ,
sanal kart son kullanım tarihi mi baz alınıyor ?
yoksa
ana kart son kullanma tarihi mi baz alınıyor ?
diğer
sanal kart numarası değişmesi ?

bence ana kart numarası ve son kullanma tarihi baz alıyor görüşündeyim
yorumlarınız !!!
 
Son düzenleme:
Sanal Kart ile ilgili bilgim yok transfer kullanılan kart numarasına iade ediliyor şuan bir iade bekliyorum para iade sürecinde yazıyor
 
Aynen sanal kart kullanıyorum bende. Güzel bi saat aldım. 20.dolara. Türkiye de 150 200 lira. Alyen anahtarda. Alıcam güzel bulursam.
 
Bugüne kadar 90 siparişim oldu Aliexpressten ve 2 kez sorun yaşadım. Bunlardan biri 5$ lık bir ürün almıştım gelmedi, uyuşmazlık açarak satıcıyla anlaştım para iadesi yaptım dedi ama ben, alışverişten yaklaşık 1 ay sonra alışveriş yaptığım banka kartını kapattığım için satıcı ve aliexpress iadeyi onaylamasına rağmen para iadesini alamadım. Bankayla da görüştüm "hesapta hareket yok" denildi öylece kaldı gitti. Bir diğerinde ise yaklaşık 60 liralık bir 5" monitör aldım. 3 ay bekledim gelen giden olmayınca satıcıya mesaj attım (para satıcıya aktarılmasına rağmen) satıcı ürün gelmediği için parayı iade etti. Aksi gibi 1 hafta sonra ürün geldi. Parasını tekrar geri göndermeden önce gelen ürünü kontrol ettim, sıfır ürün ama fabrikasyon bir arızası var sanırım hiç açılmıyordu. Satıcıyla görüştüm kontrol etmemi istediği yerleri kontrol edip resimlerini ekledim daha sonra arızalı olduğu için geri göndermek istediğimde yanıt alamadım. Ben mağdur olmadım ama karşı tarafıda mağdur etmemek için okadar uğraştım hem geri gönderemedim hemde satıcı cevap atmaz oldu kaldı gitti öylece bir kenarda durur. Bozuk olunca tekrar para gönderimi de sağlamadım.
Velhasıl genel itibari ile ben %98,2 oranında memnunum :) Siparişlerimde ise meblağ büyük olmadığı sürece (birkaç dolarlık ürünler için) pek fazla ince eleyip sık dokumam. Bazen aradığım bir malzeme tek bir satıcıda olur alternatifim bulunmaz o zaman sipariş veririm ve genelde de hep gelir. Meblağ yüksekse o zaman satıcı puanından alan kişilerin yorumlarına kadar hemen hemen herşeyi değerlendiririm. Kart olayında ise bazen sanal kart kullanırım bazende üşenir kartın aslını kullanırım aliexpress için onada çok takılmıyorum desem yeridir. Bu arada her nekadar sanal yada asıl kartta kullansam genel itibari ile prensibimdir alışveriş sonrası banka uygulamasından kartın telefon ve web alışverişlerini kapalı hale getiririm. İhtiyaç olunca açarım.
Diğer yabancı sitelerden ise; Ebay, DealeXtreme gibi siteleri hep merak etmişimdir ama alışveriş yapmak pek nasip olmadı zira kendileri kargo konusunda aliexpress gibi eli açık değiller:D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst