alçak gerilim x5 sayaçlı dağıtım panosu hakkında yardım

alican88

Üye
Katılım
10 Ara 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
49
merhaba arkadaşlar ben bir firmada pano montajında çalışıyorum 3 yıldır kumanda panoları yapıyoruz iki gözlü dikili bir pano geldi montaj için bir gözünde 13 adet kompakt var diğer gözdeise x5 sayaç ve akım trafoları koyduk ben sayaçlı panolara biraz yabancıyım. sayacın bulunduğu göze 630 amperlik 1 kompak koyduk ana besleme için sizlere sorum şu olacak elektrik şartnamesinde bu kompak 3 kutuplumu yoksa 4 kutuplu olacak yani NÖTR hattıda kompaktan geçecekmi?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Pano montajı yapılacağın tesis/yerin projesi yokmu ? TEK hat şeması falan?
 
Son düzenleme:
Eğer pano Trafonun hemen çıkışına bağlanacak ise ... X/5 sayaç yani ölçü devresinden sonraki kesici TMŞ olur... Aşağıdaki Görüntü15 teki gibi..Dikkat edersen burada Trafo için sabit kondansatör ve ona ait sigortası vardır...

Ayrıca TMŞ eğer ölçü bölmesinde ise bu demektir ki - muhtemelen-kendisine ait bir trafosu olmayan abonenin panosudur..

YAni bir binanın -Okul,otel,diğer kamu binası - panosu ise Yangın Korumalı TMŞ kullanırsın..
Resimdeki gibi- yangın korumalı-...
 

Ekli dosyalar

  • Görüntü015.jpg
    Görüntü015.jpg
    95.7 KB · Görüntüleme: 114
  • Yangın Korumalı Troidli.jpg
    Yangın Korumalı Troidli.jpg
    81.8 KB · Görüntüleme: 101
Son düzenleme:
bu şayet bi abonenin sayacı olacaksa yani tedaş tarafından mühürlenecek is kaçak akım şalteri (troid rölesi )koymanız gerekir onun haricinde 4 kutuplu olması şart değil
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,691
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst