Akım koruma

Ameto

Üye
Katılım
5 Ağu 2023
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
53
Merhaba dairemde elektirik kesntileri sebebiyle buzdolabı ve klima anakartları arızalandı akım koruma roles taksam uygun olurmu veya ne önerirsiniz saygılar.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Öncelikle İmzalı ve kaşeli belge verebilecek teknik servis çağırın;makinelerinizi onardıktan sonra hangi ilde ikamet ediyorsanız oranın ''elektrik tedarik firmasına'' giderek servis fişleri ile birlikte ''iban numaranızı'' verin.Bina elektriği tedarikçi firma tarafından ölçüldükten sonra hatalı ise ödediğiniz ücreti size iade edeceklerdir.İstanbul'da iseniz Tedaş'ı arayarak sürecin anlattığım gibi olduğu teyit edebilirsiniz.
**Servis fişine mutlaka elektrik kaynaklı arızadır bilgisi yazılmalıdır.
Selametle.
 
Geçmiş olsun. Evlerde meydana gelen elektrik kalitesiyle alakalı arızalar ile mücadele etmek çok yönlü tedbirler alınmasını gerektiriyor. O nedenle sadece tek bir şey takarak , gerilim rolesi, akım korumalı priz vs. bu iş bitmiyor. Genellikle bu gibi durumlarda ya gerilim koruma rolesi ya akım korumalı priz ya da Parafudr takma yoluna gidiyorlar. Ama netice değişmiyor. Bahsettiğim şeylerden biri veya birkaçı ilave edilmiş olmasına rağmen tekrarlayan arızalar ile karşılaşılabilir. Olayı minimize etmek için A dan Z ye bir koruma gerçekleştirilmesi zorunludur. Gerisi ekonomi canlansın ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,726
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst