Gerilim koruma rölesi

Ameto

Üye
Katılım
5 Ağu 2023
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
53
Merhaba arkadaşlar gerilim koruma rölesi aldım dahili kontaktörlü monofaz elektirik var hangi Aralık'ta volt ayarı yapmak uygun olur birde ne kadar sürede açma kapama yapsa uygun olur şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Evinizin gün boyu gerilim değerlerini ölçün. Nasıl bir röle aldınız ne tür ayarlara imkan sağlıyor bilemiyorum ama eğer ayar imkanı varsa alt limit için gün boyu ölçtüğünüz en alt değerin biraz altını, üst limit için yine ölçtüğünüz en yüksek değerin biraz üstünü ayarlarsanız röle gün içindeki gerilim dalgalanmalarından dolayı zırt pırt devreye girip çıkmamış olur. Yine elektrik kesilip tekrar geldiğinde devreye girmek için bir süre ayarı yapma imkanı veriyorsa bu süreyide biraz uzun tutmanızda yarar var.​
 
Doğru ölçüm yapan bir ölçü aleti alın Şebeke voltajın ölçün, daha sonra cihazı elektrik verin ve ölçtüğü voltaj bakın cihazınların bazılarında voltaj farkı oluyor şebeke 215 oluyor cihaz 220 volt gösteriyor. ölücü aletin ile arasında fark var ise onu düşük ve yüksel voltaj değerlerine ekleyin.(örnek:195-235)
Şebekeniz de dalgalanma çok olmuyor ise açma süresini kısalta bilirsiniz daha güvenli olur cihazlarınız güvenlik için. Cihaz devreyi açtığında veya enerji kesilmesi durumunda tekrar enerji verme süresini en uzun süreye alın, Enerji kesintilerindeki anık dalgalanmalardan koruyacaktır sizi.

Not:Evinizde hassas cihazlar var ise etiketlerinde besle gerilim değerlerine bakın.
Not:Voltaj regülatörü göstergeli değilse bir dimmer anahtar alın, gerilim koruma rölesinin düşük volatjın 200 volt yapın daha sonra dimmer anahtar üzerinden voltajı düşürün devreyi kaçta açacak diye bakın.
 
Merhaba,

Gerilim seviyesini Faz faz arası gerilimi 400V olarak kabule edersek.Standartlar bu gerilimin maksimum %10 unu kadar düşmesine ve ya yükselmesine izin veriyor.

400X1,1=440VAC faz faz gerilimi(maksimum seviye)
440/1,73=254VAC faz nötür gerilimi(maksimum seviye)

400X0,9=360VAC(faz faz gerilimi(minimum seviye)
360/1,73=208faz nötür gerilimi(minimum seviye)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst