Akıllı inverter (Mppt'li) Lifepo4 (prizmatik) Voltaj Akım Değerlerinin Sapıtması

Merhaba abilerim, aranıza yeni katıldım. Bir problemim var. Sorunu araştırırken bu foruma rastladım. Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Tommatech 1k Mppt li akıllı inverterim var. 2 adet 205w Monokristal paneli ve 230a Lifepo4 Prizmatik 4 Hücreli aküm var. Üzerinde JK Bms mevcut.

Lifepo4 aküm 13.2v tam dolu olmasına rağmen, Akıllı inverterim 12.5 volt olarak akümü şarj etmeye çalışıyor. Güneş Panelini Kapattığımda ise durum normale dönüyor. Her hangi bir yüke bindiğimde hidroforumu açtığımda ya da led ışıkları açtığım zaman voltaj tekrar 13.2 volta çıkıyor.

akü ayarlarım değerleri hepsi güncel olarak girildi gerekli voltaj ayarları yapıldı. Bms Bluetooth üzerinden aküyü kontrol ettiğim zaman her şey normal gözüküyor yükte bile voltajı normal gösteriyor bütün sıkıntım akıllı inverter'imda.

jel akü kullanırken böyle bir durum yaşamadım. Lifepo4 e geçince bu sorunla karşılaştım. BMS ile Akıllı inverter sanırım bir çakışma yaşıyor. Voltaj sabit duramıyor bazı zamanlardada.

yeni bir mppt alarak bu durumdan kurtulacağım biliyorum ama şu an için bir çözüm var mı onun için buraya yazmak istedim.

yardımınız için şimdiden teşekkürler

Merhaba tommatech 1 kW yı tam olarak hatırlayamadım ama akü seçeneği menüsündeki parametreler nelerdir.
İnveter aküyü şarj etmeye devam ediyor demişsiniz bu durumu ampermetre ile ölçüm alarak denemek lazım gerçekten aküye enerji gönderiyormu

Merhabalar, bende de 195wh'lık 2 panel, devrede olmayan 300 watt tam sinüs inverter ve 60Ah 12V bir Orbus LFP akü var. Malum BMS'den dolayı aşırı şarjda eğer solar şarj kontrol cihazını ya da inverterin şarj gerilimini yüksek tutarsanız BMS devreyi kesiyor ve panel gerilimi 16-18 volt her ne ise şarj kontrol cihazı üzerinden doğrudan sisteme geliyor. Bir de ölçülen gerilim/volt değerleri çok hassas değildir. güvenli bir voltmetre ile teyit edilmesine fayda var! Satıcıya evde bu aküyü şebeke ile nasıl şarj edeceğimi o zaman sorduğumda DC15V bir adaptörle şarj edebileceğimi söylemişti. Zaten bilgi kağıtlarında hangi voltaj aralığında şarj edilebileceği bilgisi var. Ben 14.2 volt olarak solar şarj kontrol cihazı üst (şarjı kesme) voltunu ayarlamıştım. Baktım akü tam dolmuyor, az bir kullanımda bitiyor, bu defa 14.7 volt'a yükselttim. Şimdi daha iyi. Ölçtüğümde de 0.1 volt gibi bir hatalı ölçüm olduğunu tespit ettim. Şarj cihazınızda Lityum akü seçeneği varsa onu seçin. 13.2 volt tam dolu olarak mı bilgi kağıdında yazıyor? İnverter devrede iken farklı gerilim okumanız normaldir.
Ben şarj kontrol cihazı yük çıkışından kamera sistemi ve birkaç led ampul çalıştırdığımdan araya bir tane DC-DC regülatörle gerilimi kontrol ediyorum. Ayrıca şebekeye yedekli sistem çalışıyor.

cevaplar için teşekkür ederim şimdi fark ettim inverter kapalı ona rağmen voltaj 12.5 te.
ama içeride bir aydınlatma ya da hidroforu açtığım zaman direkt voltaj 13.2 volta çıkıyor.

Merhaba tommatech 1 kW yı tam olarak hatırlayamadım ama akü seçeneği menüsündeki parametreler nelerdir.
İnveter aküyü şarj etmeye devam ediyor demişsiniz bu durumu ampermetre ile ölçüm alarak denemek lazım gerçekten aküye enerji gönderiyormu
evet akıyor enerji gönderiyor testlerini yaptım ama şöyle bir durum var şu anda Güneş panellerim kapalı voltaj 12,5 volta iniyor. içeride herhangi bir elektrik tesisatını açtığım zaman voltaj tekrar 13.2'ye yükseliyor
Merhabalar, bende de 195wh'lık 2 panel, devrede olmayan 300 watt tam sinüs inverter ve 60Ah 12V bir Orbus LFP akü var. Malum BMS'den dolayı aşırı şarjda eğer solar şarj kontrol cihazını ya da inverterin şarj gerilimini yüksek tutarsanız BMS devreyi kesiyor ve panel gerilimi 16-18 volt her ne ise şarj kontrol cihazı üzerinden doğrudan sisteme geliyor. Bir de ölçülen gerilim/volt değerleri çok hassas değildir. güvenli bir voltmetre ile teyit edilmesine fayda var! Satıcıya evde bu aküyü şebeke ile nasıl şarj edeceğimi o zaman sorduğumda DC15V bir adaptörle şarj edebileceğimi söylemişti. Zaten bilgi kağıtlarında hangi voltaj aralığında şarj edilebileceği bilgisi var. Ben 14.2 volt olarak solar şarj kontrol cihazı üst (şarjı kesme) voltunu ayarlamıştım. Baktım akü tam dolmuyor, az bir kullanımda bitiyor, bu defa 14.7 volt'a yükselttim. Şimdi daha iyi. Ölçtüğümde de 0.1 volt gibi bir hatalı ölçüm olduğunu tespit ettim. Şarj cihazınızda Lityum akü seçeneği varsa onu seçin. 13.2 volt tam dolu olarak mı bilgi kağıdında yazıyor? İnverter devrede iken farklı gerilim okumanız normaldir.
Ben şarj kontrol cihazı yük çıkışından kamera sistemi ve birkaç led ampul çalıştırdığımdan araya bir tane DC-DC regülatörle gerilimi kontrol ediyorum. Ayrıca şebekeye yedekli sistem çalışıyor.
akülerimi Bms ten takip ettiğim için hücre voltajını dolu olduğunu görüyorum yani sağlıklı olarak şarj ediyor ama şöyle bir durum var şu an fark ettim konunun ınverter ile bile alakası yok inverter kapalıyken 12.5 volt gösteriyor ama içeride herhangi bir 12 volt sistemi çalıştırdığım an voltaj 13.2 volta çıkıyor. kullanmış olduğun hücreler prizmatik 3.2 volt maksimum toplam şarj doluluk oranı 13.2 olarak belirtiliyor

Prizmatik hücrelerin yapısı, kimyası farklı olsa da volt'un yük altında yükselmesi ilginç! BMS'den kaynaklı bir durum olabilir?

Benzer bir durum 3s bms lerde başıma gelmişti.
Yüksüz ölçüm yapıldığı zaman 11.58 volt olan batarya,
Yük altına girdiği zaman 12.5 volta yükseliyordu

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,231
Son üye
Dmronr1

Yeni konular

Geri