Teşekkür ustat cok güzel aydınlattın
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
merhaba arkadaşlar

çocukların binebileceği bir akülü araba yapmak istiyorum.Bununla ilgili bir kaç sorum olacaktı.

ortalama 60 kg ağırlık taşıyabilecek şekilde bir motor seçimi yapmam gerekiyor
akü seçimi hakkında ve regülatör seçimi hakkında yardımcı olur musunuz?
 
hocam peki dc motoru aküye direk bağlasam çalışır mı
 
Hocam.Hiç bir motoru direkt tekere bağlayamazsınız.En kötü motora bağlı redüktör olmak zorunda.Bu sayede devir düşüp tork artar.
Şöyle örnek vereyim çapı 20 cm olan bir teker her turda 62 cm civarında gider.siz 120 devir/dakikaya sahip bir motoru direkt bağlasanız (diğer koşullar göz ardı edilerek) saniyede 2 devir ve 1.24 metre yol gider.oda saatte yaklaşık 4.5 km hız yapar. (yanlış hesapladıysam bilen abilerim düzeltsin lütfen)
Burada söz konusu olarak 120 devir/dakika gibi düşük bir devirden bahsediyoruz.Redüktörsüz sizin istediğiniz gibi küçük olupta bu devirde çalışan motor ben bilmiyorum şahsen.Varsa da iş görecek kadar tork üretir mi orası Allah kerim ama o devirde redüktörlü motor bulunabilir.en azından kendisi olmasa da yakın devir bulmak sorun olmaz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,962
Son üye
Emrullah t

Yeni konular

Geri
Üst