Akülü Araba Devresi

Çok gerekli görmedim işi bilen anlar, bu arada gereksiz bağlantı diye düşündüğüm bağlantılar mevcuttu, izninle açıklayayım.
 
Sevinirim bende öğrenmiş olurum hangileri gereksiz.
 
İfadem yanlış oldu,
Akü bağlantılarını hızlı-yavaş anahtarına çaprazlamak gerekmiyor,
Sadece hızlı konumunda şarz edilebilir,
Motor etiketleri ters olmuş gerçi önemsiz ayrıntı,
Güvenlik amaçlı şarzdayken ileri geri anahtarına veya gaz pedalına mekanik devre kesici eklenebilir. Saygılarımla.
 
Motor + - değiştirilebilir veya ileri geri yazıları değiştirilebilir dikkat etmemişim dikkatli gözlemcisiniz. Diğerlerine de katılıyorum. Hızlı konumunda şarz edileceği geçmişti ama önlem olması daha iyi. Yavaş konumda 6 voltluk hızlı konumda 12 voltluk şarz cihazı gerekiyor.
Akü bağlantılarını hızlı-yavaş anahtarına çaprazlamak gerekmiyoru açıklarsanız ben ve başkaları da yararlanır. Nasıl bir değişiklik gerekiyor şema verebilirmisiniz.
 
Hızlı için zaten link paralellenmiş dolayısıyla aküler seri dwvre, haklısın yavaş için dediğim gibi olmaz kısa devrw ettirir demek ki o denli dikkatli değilim, çapraz olması şart. Özrü borç bilir özür dilerim. Saygılarımla.
 
Bir an için sevinmiştim bilmediğim bir şey daha öğreneceğim diye. Uyarılar için teşekkürler.
 
Bizim akülü arabada herşey sorunsuz çalışıyor anahtar lambası dışında. 4 pinli kırmızı ışıklı anahtar kullanışmış açma kapama düğmesi için. Birde ileri geri düğmesi var. Açınca alet hareket ediyor ileri geri gidiyor ama anahtarın ışığı yanmıyor. Bu işlerden çok anlamıyorum ama biraz uğraştım bu lambayı yakmak için. Bir türlü yanmadı. Devreyi bildiğiniz için az çok tahmin edersiniz sorun nerde olabilir?
 
Anahtarın içindeki led veya lamba bozulmuştur. Söküp değişmeniz gerekecek. Kablolu bağlantısı var ise temassızlıkta olabilir kontrol edilmesi gerekir.
 
Anahtarın içindeki led veya lamba bozulmuştur. Söküp değişmeniz gerekecek. Kablolu bağlantısı var ise temassızlıkta olabilir kontrol edilmesi gerekir.
Evet lamba bozulmuş. Volt değerleri normal. Anahtar üzerinde AC yazıyor ama muhtemelen Dc ile de çalışıyor. Aynısı diye aldım 2 tane ama lamba yanmadı. Eskinin modeli kcd2. Demekki model farklılıkları var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst