Akülü araba şarj soketi sorunu

Değerli ustalarım teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz ve verdiğiniz bilgiler için , akü şarj soketimin ucundaki diyotu henüz temin edemediğim için soketten değil , akü başlarından şarj ediyorum . Aküm . Orbus 6 dzm 14 . Akünün özelliklerini araştırdığımda ideali 1.4 A , maximum 3.5 A ile şarj edilebiliyor sanırım. Çocuklar da durmadığı için şimdilik 3.5 A ile devam.
düne kadar diyotu sadece devre elemanı diye bilen ben internette araştırmaktan kafamı çorba ettim. soketten şarj meselesinde de korktum açıkçası tüm akülü araba soketlerinde 3 tane kablo var birisinde diyot var.
9522233475122.jpg

Resimde de siyah olan kabloda mesela .
dediğim gibi bendeki 1n5399 mic marka bir diyottu. aynısını internetten buldum sipariş ettim. . 50w 1.5 A yazıyor. Bir de ne olur ne olmaz diye Mur460 aldım . onda da 4.0 A 50v-600 v yazıyor . ( bu ikincisi tamamen cahillikten deneme yanılma meselesi :) yazan Volt ve Ampere anlam yüklemeye çalışıyorum) geldiği zaman takıp soketten şarjı deneyeceğim. tam olarak bu üçüncü kablonun ne olduğunu anlamasam da , biraz araştırdım , "
ŞARJA TAKILDIĞINDA ARACIN ELEKTRİĞİNİ OTOMATİK KESER , ŞARJDAN ÇIKARILDIĞINDA ARACA OTOMATİK ELEKTRİK VERİLİR." gibi bir ifade yazıyor , belki de bu işe yarıyordur bilmiyorum. @yakuza283 usta senin dediğin gibi bir şey sanırım .
 
Çok aradım ama bu aküyle ilgili net bilgiye maalesef ulaşamadım, aynı kod ile birçok Çinli üretici akü üretmiş. Şöyle güzel bir haberim var, bu akü jel değil kurşun-karbon akü ve daha hızlı şarj alabiliyorlar. Zaten jel olmadığından şüphelenmiştim, videodaki yorumu görünce durum netleşti.

"MUTLU" adlı kişinin yorumuna bakabilirsiniz.

https://www.keremcilli.com/kursun-karbon-aku-jel-akulere-elveda/

3. kırmızı kablo şarj başladığında röleyi tetikleyip aracın kullanılabilmesini, çalışmasını engelliyor sanırım. Benim söylediğim başka bir şeydi.

Sarı ve siyah kabloların 3.5a ile ısınıp ısınmadığını kontrol edin, gerekirse kalınlaştırırsınız.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst