AG, OG VE YG asılı kalan beşerin durumu

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Ustalarım hayırlı günler. Bugün öğretmenler odasında bir tartışma çıktı. Bir kişi AG,OG ve YG'de asılı kalsa ne olur diye?
Ben de insan vücudunda sadece gerilim olur , akım akmayacağı için bir şey olmaz dedim. (Gerilim çarpmaz akım çarpar kuralından hareketle) Kuşların direklerindeki durumundan hareketle böyle bir açıklama yaptım. Ancak biraz araştırdım OG'de ve YG'de asılı olan bir kişinin durumu ile ilgili farklı görüşleri olan açıklamalar okudum.
Sizin fikirleriniz neler?
Benim söylediklerimde yanlış veya eksiklikler var mı ustalarım?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sanırım bu tam aradığınız yanıt (fotolu)! AMAZING STORIES AROUND THE WORLD: Chilean Man High On Drugs Dies After Attempting Acrobatics On Top Of Power Electricity Pylon (Power Line)
Eleman tek hat üzerinde hayatta, fakat rahat durmadığından ve YG nin belli mesafedeki atlama özelliğinden eleman çarpılmış can vermiş!
Benim düşüncem benzer vakada her ne kadar soruda diğer hatlar gibi düşünülemeyen, ön görülemeyen ayrıntılar olsa da hayatta kalmak adına çıplak elle temas etmemek şartıyla hayatta kalınır kuş örneğindeki gibi, kuşların ayakları iletken değilmiş.
Türkçe kaynak olmayışından bir kaç yabancı kaynak;

 

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,713
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst