Adp Kompanzasyon Arası Kablo Kesiti

http://www.emo.org.tr/ekler/052e2e0c0ad1b2d_ek.doc?tipi=34&turu=X&sube=0 kompanzasyon için şalter seçiminde en son değer olarak 600 kVAr güç için hesap yapmış ve bu güç için nominal akım 866 olarak hesaplanmış ve kullanılacak şalterde 1000 A olarak seçilmiş. Şimdi scorpionun dediği gibi 1,36 emniyet katsayısını uygularsak 866*1,36=1177 A olur ve bir üst değer olarak da 1250 Amper alınması gerekir. Peki niye 1250 değilde 1000 amperi seçmiş bu mühendisler odası?. Sanırım yanılmışlar. 30 yıllık mühendis scorrpion hemen emo'ya bir yazı yazıp durumun düzeltilmesini sağlasın. Düzelmenin olduğu belgeyi burda yayınlasın. Bende kendisinden yanlış değilmişsiniz, ben öğrenememişim, ben yanlış yapmışım diyeyim ve kusura bakmayın deyip özrümü dileyeyim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Savunmanda kullandığın satırı ve karşılığında E.M.O'nun belirlediği katsayıyı senin ve herkesin görüp değerlendirmesi için tek tek yazdım. Şimdi Özür dilemene hiç ihtiyacım yok senin zihniyetinde insanlarla ne muhattap olurum ne de özürünü kabul ederim. Allah sana akıl fikir ihsan etsin.

Not: E.M.O'ya rica et listeyi en azından 1000kVAr'a kadar tamamlasınlar :)
 
şu senin yukarıda verdiğin formüldeki 1,36 katsayısına ne oldu? neden 600 kVAr'da ve bazı diğer güçlerde geçerli olmadı?. Bunlarda ısınma, harmonik , gerilim yükselmesi vs gibi etkiler oluşmuyor mu? hala açıklama yok!. evet değerlendirsin bakalım başka değerli forum üyeleri. Sonuç ne çıkacak.

Şahsım için yapmış olduğun göndermeler ve ithamlar içinde forum yöneticileri sanırım gerekli düzeltmeleri yaparlar. Gerçi geçmiştede başka niklerle benimle atışmış olman olası. Yeni üyesin ve ben son zamanlarda pek sık foruma girmiyorum yani bu göndermeler geçmişten kaynaklı şeyler için geliyor...eskiden olduğu gibi yine senin dilinle yanıtlamayacam...
 
Son düzenleme:
şu senin yukarıda verdiğin formüldeki 1,36 katsayısına ne oldu? neden 600 kVAr'da geçerli olmadı?. hala açıklama yok!. evet değerlendirsin bakalım başka değerli forum üyeleri. Sonuç ne çıkacak.

Şahsım için yapmış olduğun göndermeler ve ithamlar içinde forum yöneticileri sanırım gerekli düzeltmeleri yaparlar. Gerçi geçmiştede başka niklerle benimle atışmış olman olası. Çünkü son zamanlarda pek sık foruma girmiyorum. Bu göndermeler geçmişten geliyor...

Yazdıkça batıyorsun sus sus :D

Benim kimseyle alıp veremediğim yok ama senin epey olmuş belli tebrik mesajları +poplar yağmaya başladı aşağıya bir bak istersen;
 
Yazdıkça batıyorsun sus sus :D

Benim kimseyle alıp veremediğim yok ama senin epey olmuş belli tebrik mesajları +poplar yağmaya başladı aşağıya bir bak istersen;
ne yani şimdi 1,36 katsayısını yukarıdaki popülariteyle açığamı kavuşturdun?. Evet bildir bakalım haddim ne?
 
Sen şimdi 1000kVAr - 1444A nominal akımı listeden isteyerek seçtiğin bir katsayı ile çarpta bana bir T.M.Ş amperajı ver kim haklı görelim ve bu iş bitsin ama sakın özür dilemeye kalkma :)

vermiş olduğunuz formül tekbir bireysel kondansatör için geçerli olduğundan, aynı anda devreye kondansatörlerin girmesi söz konusu olmadığından yani kondansatörler kademeli olarak ihtiyaca göre devreye girip çıkacaklarından; kullanılması gereken şalterin akım değerinin 2000 A olmasına gerek yoktur ve kullanılacak şalterin kesme kapasitesi şalter çıkışında olacak bir kısa devreye göre belirleneceğinden 15 ka değeride yanlıştır. Muhtemelen 1000 kVAr'lık kompanzasyon 1600 veya 2000 kVA trafo için yapılmaktadır Şebeke kısadevre gücü ve trafo gücüne göre hesap yapılarak şalterin kısa devre kapasitesi belirlenmelidir.
 
Açma olayı esnasında ark tesiri ile kontakların yanmasını önlemek için yük anahtarları nominal kondansatör akımının 1,25 ile 1,8 katına göre seçilmelidir.
Kondansatör tesislerinde yüksek harmoniklerin tesiri göz önüne alınarak sigorta akımları,nominal kondansatör akımından %70 kadar büyük seçilmelidir.Ayrıca aynı sebebten dolayı gecikmeli tip sigortalar tercih edilmelidir.
Sınır degerlerde seçilen kablo vede şalter seçimlerinde ısınmadan dolayı karakteristiklerinin değiştiğini unutmamak gerekir.
 
Arkadaşlar Şu konuya Açıklık Getirirsek sorun çözülecek sanırım.
Reaktif Gücün Akım Değerini Hesaplarken Kullandığımız Formuldeki ( I: Q /1,732*380*Sin ) sin değeri ne olmalıdır.
yani ana pano ile kompanzasyon panosu arasındaki kablodan geçen gücün katsayısı nedir.
örneğin trafo ile ana pano orasındaki güç katsayısını yani cos değerini 0,98 alırız çünkü o kablodan reaktif geçmez kompanzasyon panosundan karşılar çünkü reaktif enerjiyi ancak ana pano ile kat panosu arasındaki akımı hesaplarken cos değerini 0,85 alırız çünkü o kablodan eğer lokal kompazasyon yoksa reaktif güçte geçeceğinden dolayı güç katsayısını 0,85 alırız. baştada belirttiğim gibi ana pano ile kompanzasyon panosu arasındaki güç katsayısı nedir :D ??
Bu arada benim hesaplamam gereken 920kVAr lik bi kompanzasyon panosunun kablo kesiti ??

 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst