ABB Endüstriyel Robot Konusunda Bilgi Paylaşımı

Bir kere sistem komple yanlış bence. Çünkü o robotu siz 7 Volt ile GS (General Stop) kanalını Aktif edemezsiniz. Bir kere neden 7 V onu da anlamış değilim. Panonuzu bir kontrol edin bence. Standart kumanda gerilimi DC 24V olmalıdır. O kanal sistemin Safety bağlantılarından sadece birisi. Tahmininiz doğru ES (Emergency Stop),GS(General Stop), AS(Auto Stop, Yalnızca Otomatik modda etkiler) gibi sinyallerin gelmiş olması gerekir. Ancak o kanallar Lojik olarak 16 V aşağısında çalışmazlar. Kanallara verilmesi gereken ideal gerilim 24V'tur (+-2V).


Robotunuzun S4 Serisi olduğunu varsayıyorum. Bağlantı tablosu ise şu şekilde;



Referans devre şu şekilde;
adsız1.JPG



Sinyal listesi ve bağlantı pinleri ise;

adsız2.JPG

adsız3.JPG

adsız4.JPG
 
Sayın Fluke

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Şöyleki;

24 Volt konusunda haklısınız. (Bu arada evet S4 kontrolör). Lakin 24 volt gerilimi sistem üzerinden takip ediyorum. Teach pendant üzerinde onay tuşuna basıldıktan sonra (Bendeki dökümanlar almanca, ingilizcesini bilmiyorum) gerilimi tek tek takip ettim. Black plane 'den çıkıp teach pendant a dönen tüm bağlantılarda gerilim düşmesi var. Bu gerilimi düşmesi, panodan çıkıp tekrar panoya giren her kabloda söz konusu. Öyleki, gerilimin 7-8 volta düştüğü noktalarda artık sistem aktif olmuyor. Bu yüzden sadece MS ledi aktif olabiliyor. Diğer ledler aktif olamıyor.

Bu sorun acaba teach pendantın ve control panelin, black plane den (A80) çok uzakta olmasından kaynaklanabilir mi ? Yani bu noktaya gerilim ulaşana kadar çok miktarda kayıp söz konusu olabilir mi ?

Size bu konu ile ilgili bir kaç elektrik şemasını yarın göndereceğim. Böylelikle sorunumu daha açık anlatmış olurum.

Şayet sorunu anlaşılır bir biçimde anlatabildiysem; bu durumdan kurtulmanın bir yolu var mı? Yada acil stop kontaktörlerden birisinin açık olduğunu düşünüyorsanız, bunları jumperlamanın bir yolu mevcutmu. Yinede bu kanallar arasında herhangi bir gerilim dolaşması bana açık bir kondaktör ihtimalini düşük gösteriyor. Çünkü açık bir kondaktör olsaydı 7-8 volt gerilimi yerine hiç bir gerilim görmezdim.

Teach pendant ana panodan oldukça uzakta. Ekstra bir kabloyla uzatılmış durumda. Bu sorun yaratıyor olabilir mi?

Size dediğim gibi ayrıntıları yarın yollayacağım.

Yardımlarınız için bi kez daha çok teşekkür ederim. Robotlardan anlayan bir kişi bulmuş olmak gerçektende çok güzel. Bu konuda firmamda oldukça yanlızım.

Saygılarımla
marwin
 
Öncelikle sistemin ana 24V beslemesini kontrol edin. Hatta herhangi bir kısa devre vs görünmüyorsa daha güçlü bir modelle değiştirin. Güç kaynağı kaldırmıyor olabilir. Teachpendant panodan ne kadar uzaklıkta. Bu ABB'nin çözümü mü? Yoksa firmanızda mı uzatılmış?

Yalnız;

Bahsettiğiniz AS GS vs. gibi güvenlik sinyalleri yalnızca teachpendant ile ilgili değildir. Sistemin güvenliğini denetleyen, extra bir pano vs var ise bunlarında tüm bağlantılarını kontrol etmelisiniz. Hangi şehirdesiniz?
 
slm arkadaşlar..benim olduum işletme 2 ad. IRB140 var.geçenlerde bir problem yaşadım.elektrik gitti.tekrar açtıımızda ekranda başlangıç için 50 ye kadar sayması gerekiyor..fakat robot saymayı bir türlü bitirmedi..1 ay boyunca çalışmadı...servis geldi ana akrtını deiştirdi...bu neden kaynaklanabilir..ne yapmam gerekir.
 
Ekrandaki Counter, açılışta, CPU tarafından sisteme bağlı diğer ünitelerin ve hafıza birimlerini testi esnasında görüntülenir. Eğer teknik servis değil iseniz bu konuda yapabileceğiniz fazla birşey yok.
 
6 serbestlik dereceli robotun düz kinematik bağıntılarının nasıl çıkarılacağı hakkında bilgi alabilr miyim_?

aslında bana 10 serbestlik dereceli lazım ama çok farkmaz
 
Bence robot ile birlikte matkabı süren sürücüyü incelemek lazım,
 
herkese slmlar,

bende yeni bir ırb 4400 L kullanıcısıyım. daha önce farklı bir robotumuz vardı.
robotmer deki arkdaşlara slm...

Çağatay
 
selam nokta talaması çok ciddi bir olay bence ab rotech ya da abb dudullu ile hemen temasa geçmelesinizç bu şekilde proses inişz güvende olamaz
iyi çalışmalar!
 
mehaba arkadaşlar,kuka ve abb robotlara PC de çalışan bir program ile gideceği nokta koordinatları nasıl gönderilebilir,bilgisi olan varmı acaba.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,231
Son üye
matrix96

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst