ABB acs 350 thermistor

assssa

Üye
Katılım
24 Eyl 2008
Mesajlar
93
Puanları
1
1.5kw lık bir abb acs 350 inverter var ve cihaza enerji verdikten 5sn kadar sonra F0018 (thermistor) arızasına geçiyor. ilginç olan soğutucu üzerinde termistör yok ve kart üzerindede termistör göremedim. deneyimi olan varsa paylasabilirmi.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
ıgbt blogunun içinde termistör var 820 ohm değerinde iptal edip deneyebilirsin
 
yasin kardeş bu 1.5kw lık bir abb acs 350 ve ıgbtlerin hepsi tekli. yani 6 adet sürücü ıgbtsi artı smps mosfeti artı frenleme ıgbtsi var. soğutucuya bağlı baska da hiçbirsey yok.
 
sayın assssa abb acs 350 inverterler kompak ürünlerdir ve dediğiniz gimi modül ıgbt (CIB)
denen entergre transistörlerden oluşan modüldür o modülün içerisindeki pt100 arızalanmış olabilir ama bu duruma modül komple değiştirilir sanırım kontek otomasyonu arayıp destek almayı deneyebilirsin yada modülün kodu ile elektronik komponent satan yerlerden alıp kendinde değiştirebilirsin değişimi tek vida ile oluyor;)
 
onurtascene arkadas ortada modül yok. soğutucuya tutturulmuş 8 adet birbirinden bağımsız igbt var. neyse zaten olayı çözümledik.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,839
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst