AB Ülkelerinde Kompanzasyon

arkadaşlar avrupa işe temelden başlıyor temeli sağlamlaştırıyor bizim temeller ise umursanmıyor
ben tedaşta çalışıyorum
ama köy ve şehir hiç bir panomuzda fazlar dengeli değil hem panolarda hiç birinde ne sabit nede otomatik kompanzasyon yok bu yüzdende kompanzasyon yapan müşterilere baya bi sorun yaşıyor fazlar dengeli olmadığında bide üç fazlı röle kullanmazlarsa cezaya giriyorlar
avrupada böyle değil ama
elektrik zaten üretimden taa uç dağitımlara kadar bile dengeli bir seyir izliyor ve bu şekilde sistemleri de arıza yapmıyor özellikle bu gibi hizmet veren konularında en kaliteli malzemeyi kullanıyorlar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
AB ülkelerindeki nüfus artışı negatif olduğu için haliyle tüketim de azalıyor. Bunun için reaktif kompanzasyona çok fazla dikkate alınmıyor. Ayrıca monofaze sistemlerin kurulmamasının sebebi olarak da, adamlar yükleri fazlara eşit olarak dağıtarak dengeli sistemler kuruyorlar. Sistemlere daha sonra aleve yapacakları zamanda önce enerjiyi analiz ediyorlar daha sonra alıcıyı uygun faza bağlıyorlar. Ama bizim teknik elemanlarımız rasgele kısmet meselesi istedikleri faza bağlıyorlar.
 
Birde yabancı makinaların genelinde 380Vac beslemeyle beslenip.Sistemle 220Vac ile beslenen cihazlar içinde 380V - 220Vac dönüştürücü trafo veya ups bağlıyorlar.
 
Güç Kalitesi, Enerji Verimliliği ve Klimalar - Tedaş Sunum
 

Ekli dosyalar

  • Güç Kalitesi, Enerji Verimliliği ve Klimalar - Tedaş.rar
    1.8 MB · Görüntüleme: 3

Forum istatistikleri

Konular
128,294
Mesajlar
916,513
Kullanıcılar
450,127
Son üye
furkan680

Yeni konular

Geri
Üst