5 eksen sistem için tavsiye

mach3 5 eksen kontrol edebilir, 4 ve 5. ci eksenler A-B olarak mecvut mach3 de.. bu eksenler 5 eksen code uretebılen cam yazılımlarında x-y-z eksenlerınden farklı olarak acı cınsınden degerler uretılır, cam yazılımına gore gereklı ayarlamalar yapılarak ıstersenız x-y-z eksenlerınıde acı cınsınden code uretecek sekılde ayarlayabılırsınız. sıstem cok karmasık degıldır, en buyuk sorun post processor de yasayabilirsiniz. 5 eksen denıldıgınde cnc uretıcı fırmalar post processor u kendı makınalarına gore olustururlar. spindle pozısyonunu acısal olarak degıstırdıgınızde . kesıcı ucun pozısyonuda degısecegı ıcın post processor kendınız yapacagınız makınanın teknık ozellıklerıne gore optımıze etmenız gerekebılır, yada mevcut 5 eksen tezgahlardakı olculere uydurup o makınanın post processor unu kullanabılırsınız, konuyla ılgılı daha fazla bılgısı olan arkadaslar vardır, benım bılgım bu kadar ..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
çok teşekkür ederim. peki post processor ü mach3 den upgrade edebilirmiyiz yoksa profesyonel yardım mı almamız gerekir.
 
post processor un mach3 ile alakası yok, cam programları farklı post processor ler kullanırlar, bu nc kodunun makınaya ugun olarak nasıl uretılecegı hakkında bilgiler içerem dosyalardır, kullandıgın cam programı varsa bunu gormus olman gerekır zaten G codu nu olusturmak ıstedıgın zaman post processor secmenı ıster, 2.5 ve 3 eksen makınalar ıcın standart olarak genelde Fanuc0 ,Fanucm1 gıbı post processor sectıgınde sorunsuz G codu cıkar fakat 4-5 eksen ıcın genelde markalara gore post processor secmen gerekir.. Bazı cam programlarında post processor u kendı makına'na gore optimize etmenı saglayan editörlerı var, bıraz zordur ama belkı bıraz ugras vererek ıcınden cıkabılırsın.. bu senın bu konudakı bılgıne baglı, ne duzeyde oldugunu bılmıyorum, o yuzden ıcınden cıkabılırsın belkı demıstım. eger yeterlı bır alt yapın yok ıse Cam ile ilgili olarak zorlanacaksın dogal olarak..
 
Ekde 50 mm yarıcaplı yarım kurenın 5 eksen G codu, Okuma marka tezgah ile similasyonu (table to table ), bırde sızın tasarladıgınız 5 eksen seklıyle sımılasyonu var bu tip makınalara Head To Head denılır, fikir vermesı acısından hazırladım, ısınıze yarar umarım..

G codu Standart fanuc 5x post ile aldım, test edılmemıs bir post .. G code ıncelersenız x-y-z harıcınde c-b eksen lerının acısal degerlerını goreceksınız..

G-Code

Okuma Simulasyon

Head To Head Simulasyon
 
head to head de yapmış olduğunuz çalışma tam bizim yapacağımız sistem ama kafada spindle yok plazma var yani küre boru gibi malzemelerin kesimi için kullanacağız. çok saol kendime güvenim geldi çok ama çok teşekkür ederim. allah razı olsun.
 
plazmada kullanacak olursak bir sorun çıkarmı acaba ?
 
sorun cıkmaz muhtemelen, pantograf gıbı gıbı dusun, Z eksenı sabıt sadece yol izleyecek sekılde Cam da G code yaptıgınızda hıc bır sorun olmadan calısması gereklı! Vaktım olursa bı tane ornek hazırlar paylasırım...
 
yok abi teşekkür ederim yukarıda hazırlamış oldukların zaten tam benim aradığım işlerdi. mantıkları aynı yani. hazırladıkların için çok teşekkür ederim benim için tekrardan birşey hazırlamana gerek yok çok saol.
YouTube - Laser Tube Cutting deki video daki gibi birşey işte.
 
hakkaten guzel makına ! turn&milling . 5 eksen degıl o makına yanlız. sızınkıne nazaran kontrolu ve programlaması daha kolaydır bunun aslında..
benzeri işler yapacaksa , bana kalırsa vıdeo dakı makının mantıgıyla gıdın derım. imalatıda kolay olur , dıgerıne nazaran..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst