400 W Anfi yapımı soruları?

proteus065

Üye
Katılım
28 Haz 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
baskı dvre.jpg ince baskı.jpg ortak.jpg
devre.jpg resim (6).jpg

Merhaba arkadaşlar. Bu yukardaki 400W lık amfi devresini forumdan buldum ve yapmaya karar verdim. Ama aklıma bir çok soru takıldı bu işle yeni uğraşıyorum.

1-) 1.ci ve 2. ci devrede baskı şemaları bulunan baskı devreler 3. resimde orta noktalarından biribirine bağlanmış .(2.resimin sol tarafında öyle anlaşılıyor.)Bunu nasıl yapılmış?(En önemli bu soru)
2-) 4.resimde devre şeması var. Ama 2 tane baskı devre var. Acaba 4. resim sadece 1. baskı devrenin devre şeması mı(öyleyse uzun olan baskı devre nerden çıktı), yoksa 2 baskı devrede o devre şemasının içindede ayrı ayrı yapıp birleştirmişler mi?

3-) 3.resimde hoparlör ve jak girişini nereye bağlıyoruz?

4-) Son olarak 5. resimdeki 8 tane yanyana olan elemanlar nedir ve o siyah şeyler nedir?

Arkadaşlar Devre için herşey hazır ama Bu soruların cevabı lazım Ne olur yardım edin...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba kardes bilgim dahilinde yardımcı olayım;
1- bilmiyorum araştırıp öğrenirim
2 - birinci resim üsteki karttır.Alttaki(dediğin 8 transistörlü siyah parçadır) ile bir değildir. ikikinci baskı devre mosfetlere ait olan devredir.
3 - onuda araştırıp yazarım kardes.
4- kardes onlar güç transitörüdür siyah olan metal plakada soğutucusudur.
 
Resimler gayet iyi tamam ama malzeme listesini falan versen ve ayrıca resime baktığım kadarıyla hoperlörü nereye bağlıcaz yardımcı olurmusun.?
 
proteus065 kardeşş elinde olan dewre garanti çalısıomu?? biras anlatırmısın dewreyii banada lazım bununn gibi bi tane bende dewre arıyordum bunu kulanabiliirmm bendee kısa zamanda yazarsan sewinirimm :):) girişini çıkısınıı felan yazarsan sewinirimm kardeşş :):)
 
Arkadaşlar anfi işi biraz(biraz değil bayaa ) zordur elektronik bilginiz yanında tecrübede gerekiyor çünkü vereceğiniz voltajlar hata kaldırmaz.Bence siz uzman ellerden hem yardım hemde bilgi alın derim 49 yaş tecrübesi olarak zamanında çok dumanlar çıkarmıştım çook iyi bilirim.Yinede siz bilirsiniz.
 
Bu kadar az bilgiyle sizin o amfiyi yapmanız pek mümkün değil.
Resimde soğutucu üzerindeki güç transistörlerini bile tanıyamıyorsunuz!
Ben 90 adet 2*350 W lık amfi yapmış birisi olarak bu işe başlamanızı önermem.
Benim size tavsiyem daha düşük güçlü az elemanlı devrelerden başlamanızdır.
 
bende yakup66 ya katılıyorum tavsıyem yeni nesil entegrelı amfi devrelerı var tda serisi 4x50 watt mesela toplam 15 adet yan elemanla işi bıtırırsın ilk olarak oyle bır devrede antremen yapıp bu devreyı yapman daha mantıklı bence :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst