4+1 Ses Sistemi Arızası

12V AC 4 diyotla köprü tipi doğrultma yapılmış.12V AC doğrultultuğunda Vmax=12*1.41 =16.9 - 17VDC görülmesi normaldir.
 
Resimlerini tekrar yüklüyorum önceki resim bulanıktı.
 
Resimleri yenildedim.eskisi bulanıktı
 
sn proletter 44 soğutucuyu gördüğüm kadar tamamen yanlış yapmışsınız.soğotucu lar entegrelerin arka metal yüzeyine temas etmeli ve araya termal macun konmalı.daha sonra ortasındaki delikten bir vida ile sıkılıp soğutucu ile ent.metal yüzeyi sıfıra sıfır oturacak şekilde sıkılmalı.siz ent.lerin önüne koymuşsunuz soğutucuyu.vede ent.lerin bacaklarını kısa devre yapıyor gibi görünüyor böyleyse zaten çok sakat olmuş her an yanabilirler .birde ton kontrol kartındaki 4 adet elektrolitik kond. değişin,sol taraftaki zener dioduda belki değer kaybetmiştir diye değişin..kolay gelsin
 
Sn semihyazar soğutucunun bi başka levhası daha var.Entegreler resimde görülen levha ile diğer levha arasında sıkıştırılıyor..o şekilde soğutuluyor.resimdeki sökülmüş hali ben tamamen monte ederek deniyorum.. Ama Ton kontrol kartındaki 4 adet elektrolitik kond ve ol taraftaki zener dioduda değiştircem. olursa oldu olmazsa parçalarını kullanırım artık
Sonucu yazarım..
Yardımlarınız için tşkler arkadaşlar.
 
18 v besleme gerilimi yük altında 12v olacaktır diye düşünüyorum.cihaz tam yük altında çalışırken ölçün.dikkatimi çeken bir başka şey de fotoğrafta iki adet besleme kondansatörü görünüyor.beslemenizin simetrik (+12V -12V ) olma ihtimali varmı? varsa birinin olmaması sorunun kaynağı olabilir.ayrıca ton kontrol kartını bağlamadan direkt power amplikatörünü çalıştırabiliyormusun?pc den gelen ses sinyalini kontrollü olarak amlikatöre uygulayıp deneyebilirsiniz.daha ayrıntılı foto yüklerseniz iyi olur.kolay gelsin.
 
Sn Hakan186 Bahsettiğiniz gibi yük altında çalışırken ölçtüm..ölçtüğüm yerin resimi alt tarafta .Diğer husus ise ton kontrol sökülü vaziyette iken hoparlörün kablosunu ton kontrole giden L R uçlarına değdiriyorum pcden gelen sesi alamıyorum ama ton kontrol sokülü vaziyette iken bile aynı sorunu yaşıyorum bi iki dakika sonra yine hoparlörden gitgide yükselerek rahatsız edici ses geliyor..
 
Yeni foto ları şimdi gördüm.gördüğüm kadarıyle devrede fazla malzeme yok ve daha önce bütün kondansatörleri değiştirdiğinizi yazmışsınız.arızanızın bu kartdan olduğu kesinleştiğine göre ,çıkış enteğreleriniz denemeler esnasında zarar görmüş olabilir diye düşünüyorum.enteğrelerin üçü de aynı ise 1 adet hiç kullanılmamış entegreyi tek tek denemenizi tavsiye ederim.üç enteğreyi sökün,sol baştan başlayıp her çıkışı tek tek denemenizi tavsiye ederim.sorunu bulmak daha kolay olacaktır.kolay gelsin.ayrıca hoparlörlerinizin de zarar görüp görmediğini kontrol edin.
 
Dediklerinizi uygularım. Yardımların için teşekkür ederim arkadaşım.Allah razı olsun sizlerden.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst