4+1 Ses Sistemi Arızası

proleter44

Üye
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
45
Selam Arkadaşlar.
Diana marka 4+1 ses sistemim var. Ses sistemini açtığımda 2 dakika civarında ses normal geliyor fakat 2 dakka sonra bütün hoparlörlerden rahatsız edici yüksek sesle cızıltılı sesler gelmeye başlıyor.Ses kartının entegrelerini değiştirdim sorun yine aynı.yalnız bişey farkettim 2 dakka sonra entegrelerin tamamı aşırı ısınıyorlardı..Problemi çozemedim..Ses kartında 2 tane büyük 25 V 3300 µF değerinde kondansatörler var acaba onlarda bi sorun olabilirmi?
Saygılar !
 
Bahsettiğiniz kondansatörleri ve diğer tüm ufak elektrolitik kond. değtirmenizi tavsiye ederim.çok büyük ihtimal kondansatörlerden yapıyor .birde küçük metal levha şeklindeki parçaları ortasından delip birer vida ile entegrelere tutturup kendiniz ufak soğutucular yapabilirsiniz.tabi ki aralarına da termal macun koyarsanız(soğutucu levha ile entegre arasına) süper olur.
 
Büyük konsdansatörüde değiştim yine olmadı.Bahsettiğiniz soğutma tekniğini uygulayayım..
Yardımın için teşekkür ederim arkadaşım:)
 
ufak olanlarıda değişin elektrolitikleri...
 
Bütün kondansatörleride değiştim soğutmasınıda taktım olmadı ama bişey farkettim...çıkış +12v diye yazıyor çıkışı ölçtüm 17v göstriyordu...trafodan şüpheleniyorum.Trafonun çıkışında 3 kablo var.Ortadaki siyah yanlardaki ise mavi.Trafonun üstünde O/P 12.5V X2 2A yazıyor.Çıkışları ölçmek istiyorum ama nedense DT860D marka ampermetre ile ölçemiyorum yada ölçme tekniğini bilmiyorum.Nasıl ölçebilirim?
 
Son düzenleme:
ses sistemini başka bir bilgisayarda deneyip sonucu yazarmısınız arıza belki ses kartındandır...
 
amplikatörünüzün girişine uyguladığınız ses kaynağı nedir acaba?öncelikle cihazın girişleri boşta veya kısa devre iken cızırtı geliyormu onu kontrol edin.giriş boşda iken cızırtı gelmiyorsa ses kaynagı veya bağlantı kabloları arızalı olabilir.çıkış enteğrelerini değiştirmişsiniz zaten şase veya topraklama (blendajlama) sorunu da olabilir.çatlak ve soğuk lehim arayınız,vida ve somunları sıkılaştırın..resim bulanık çıkmış malzemeler pek seçilmiyor.devre üzerinde ton kontrol varsa orayada bakmak lazım.
 
Evde 2 tane ses sistemi var diğeri düzgün çalışıyor.Ses sistemi bilgisayara bağlı
 
Hakan kardeş! Amplikatörün girişine uyguladığım ses kaynağı bilgisayar.cihaz boşta ikende aynı sorunu yaşıyorum şase sorunuda olduğunu sanmıyorum çünkü söktüğüm gibi monte ediyorum civatalarıda sağlam sıkyorum. çatlak yada soğuk lehimde yok..ama cihazın 2. devresinde ton kontrol var.sorun ordaysa sorunu nasıl bulacağımıda bilmiyorum...Farkettiğim tek bişey var.Doğrulan akımın 12 v olması lazımken 18 v gösteriyor :S
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst