37 kw Dalgıç Pompa Arızası

İSA AY

Üye
Katılım
28 Haz 2018
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
28
Merhabalar
Elimde 37 kw lık dalgıç pompa var. Onu bugün siemens 3rw4055 soft startera bağladım ama 5 saat çalıştı ve sonra yandı. Neden yanmış olabilir?(motorun ağzını kapatacak herhangi bir pislik yoktu.) (soft starter ayarı nasıl omalı onun hakkında da bilgi vere bilirmisiniz.)

yandıktan sonra yapılan işlemler;

1) Hat kontrol edildi hatta herhangi bir sıkıntı yok.
2) Fazlar kontrol edildi onlarda da herhangi bir sıkıntı yoktu.Yani iki faza veya tek faza kalma durumu yok.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Soft starter dışında devrede başka koruma elemanı yokmuydu ?Bildiğim kadarı ile,o aletin üzerinde koruma elemanları yok.Soft
starter devresinin bir koruma devresi ile
korunması gerekir.
 
Son düzenleme:
5 saat sonra kuyuda su seviyesi düsşmüş olmasın. yataklar susuz kaldıgından yanmıs olabilir. Bobınajcıyla ghörüşün. Panoda su seviye kontrol rölesı varmı ve fonksıyonu yerıne getırıyormu. ??
 
Dalgıç tulumbalar susuz kaldıkları anda hakkın rahmetine kavuşmaya başlar . Çünkü konvansiyonel tulumbalar gibi su dışında bulunup kendi pervanesiyle soğuma imkanına sahip değildirler . Direk içinde bulundukları sıvıya temas ile soğuma imkanı bulurlar . Büyük ihtimal tulumbanız suyu bastığı halde devreden çıkamadı .
 
Solf starter önüne 80 amper termik şalter koyman lazımdı, Ayrıca kuyunun susuz kalması durumda stop ettirecek sıvı seviye düzeneği lazım aksı taktirde yanması çok normal.
 
Solf starter önüne 80 amper termik şalter koyman lazımdı, Ayrıca kuyunun susuz kalması durumda stop ettirecek sıvı seviye düzeneği lazım aksı taktirde yanması çok normal.
Overload açma konusunda termik manyetik şalter ile soft starter ı kıyaslarsan soft starter messi , termik manyetik şalter ise çakma bir yerli futbolcu olur . Yani softstarter yol verdikten sonra saldım çayıra mevlam kayıra demiyor .
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst