37 KW Asenkron Motor Yol Verme Hk.

Katılım
27 Şub 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
43
37 kw lık motorum var frekans konvertörü ile yol veriyorum ancak frekansını bazen çok düşürmem gerekiyor 15 hz gibi, bi sakıncası olurmu olursa en az kaç hz'e kadar düşürebilirim uzun çalışmalar için
teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sürücünüz vektör özellikli ise 5hz'lere kadar çalıştırmanız mümkündür.Tabii bu durumda motorun dışarıdan harici fan ile soğutulması gerekebilir.
Yalnız şunu belirtmek isterim:
Şayet motorunuzu uzun saatler düşük devirde çalıştırarak işinizi yapabiliyorsanız fazlasıyla atıl bir motor kullanıyorsunuz demektir.
 
kulandınız inverter ve motorunuz uygun ise sorun yok
 
kademe kademe çalışıyor 20hz 37hz 50hz farklı debiler elde etmek için kullanılıyor. ama 20 hz de çalışması bazen 2 saat sürebiliyor.
teşekkürler
 
İnverterin sabip momentli ise bir sorun olmaz.

Kullanılan inverter sabit momentli değilse frekansı çok düşürdüğünde torkdada bir düşüş olacağından yol verilecek yük çok fazla ise yükü kaldıramayabilir ve inverter arızaya geçer. Frekansı minimum hangi seviyeye düşüreceğini deneyerek bulabilirsin. Dediğim gibi bu tamamen kaldıracağın yükle alakalı.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst