313C Cpu Problem

inal74

Üye
Katılım
14 Ara 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
49
Arkadaşlar sizlerle bir sorunumu paylaşmak istiyorum,değerli yorumlarını paylaşacak olan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
bir pano içerisinde 313c kompak cpu ve 2 adette inverter mevcut olup plc ye tranmitterlerden gelen 4 adet 0-10v ve 4-20mA gibi analog sinyallerim mevcut.
inverterler stop pozisyonunda iken analog değerlerde herhangi bir sıkıntı yok,ancak ne zamanki inverterlerden herhangi biri start alıyor işte o zaman plc ye gelen analog sinyaller voltaj olarak değişmediği halde plc ye online olarak baktığımda verilerin sapıttığını görüyorum. bu arada topraklama ile ilgili bir sıkıntı yok .konu hakkında gerek değerli forum yöneticilerinin ve gerekse forum üyelerinin yorumlarını ve tecrübelerini bekliyorum. çok teşekkürler ve herkese iyi çalışmalar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
1-Analog sinyalleri taşıdığın kablolar ekranlı olmalı topraklama hattına bağlı olmalı.
2-Analog sinyal kablolarını Hız kontrolün güç bağlantılarına mümkün olduğu kadar uzak tut.
3-Hız kontrol motor çıkışı kablosu ekranlı olmalı topraklama hattına bağlı olmalı.
4-Bütün cihazları toprakla

Eğer hız kontrol çalıştığında analog sinyaller bozuluyorsa sebebi belli zaten hız kontrol kablolarını ekranlı kullan derimmmm.......

Söyleyebileceklerim bunlar kolay gelsin....
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst