300 ms çalış 500 ms bekle

Devreye girip cikma sureleri cok kisa, arkadasin soyledigi gibi kararlilik saglaman oldukca zor. Fakat denemekte fayda var.

Bicak turunu sure ile ayarlamak yerine bir induktif switch kullansaniz cok daha mantikli olur. Cunku asenkron motorda su kadar surede su kadar tur atar diye bir sabit sayi hesap etmek yanlistir.

Motorun isinmasi sorununu da motoru biraz buyuterek cozebilirsin. Iki adet 37kW asenkron motor kullanarak bu sekilde start stop calisan bir sistem yapmistim, periyodu yaklasik 6 sn calis 1 sn dur. Iki adet 22 kw motorla calisan mekanik frenli bir sistemim daha var, periyodu 3-4 sn calis, 3-4 sn dur. Sorunsuz calisiyorlar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Süreler çok kısa, asenkron motorla yapamazsın. Step motor yada daha iyisi servo ile yapmalısın.
 
evet step moto veya servo motor kullanın , baska sekilde cozemessiniz
eger istserseniz ben size plc program yazarım step veya servo kontrol icin
 
arkadaşlar herbirinize ilginiz için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Sanıyorum step motor da hem fikiriz. Peki almam gereken, 0.18 asenkron motor torkuna eş değer bir step motor özellikleri ve sürücüsü yaklaşık ne olmalı acaba.
tşkkrlr.
 
arkadaşlar herbirinize ilginiz için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Sanıyorum step motor da hem fikiriz. Peki almam gereken, 0.18 asenkron motor torkuna eş değer bir step motor özellikleri ve sürücüsü yaklaşık ne olmalı acaba.
tşkkrlr.

0.18 dedığınız motor gucu watt olarakmı ? ikincisi bu zamanlamayı otomatıkte yaptırılabılır pic e bır yazılım atarak mesela 20 saniyede 45 derecelık açi katet dur 30 sanıye bekle 45 sanıyede 120 derecelık açi katet dur gıbı yapılabılır kı buna benzer bır proje yaptım piyasadakı kaşe imalatı yapan makınaların kontrol kartı 4 adet çikiş var zamanlamalar ayarlanabılıyor mesela bırıncı motor 15 sanıye çalış dur ikinci motor 30 saniye çalış dur vs bu şekılde proğramlanabılıyor sızın ihtıyacınızı buna benzer bır cihaz çok rahat gorur kanısındayım
 
sayın metatak;
uygulamanızda pnömatik sistem kullanmayı neden düşünmediniz. tabiki işletmenizde basınçlı hava varsa. (yoksa bile küçük bir kompresör işinizi görür)
Bıçağınızı bir pnömatik pistonun mili ucuna bağlayarak pistonu valf (ventil) ile kumanda ederseniz saniyede 2 değil 3-4 kesim yapacak hızda hareket elde edebilirsiniz diye düşünüyorum.
Yapacağınız sadece kesmeyi istediğiniz anlarda valf bobinini tetiklemek olacaktır.
maliyet olarak da çok çok daha düşük miktara bu işi yapabilirsiniz.
kaliteli bir markanın (festo veya Rexroth) hızlı tetikleme yapan valfini alırsan sorun yaşamazsın.
selamlar.
 
Asenkron motor ile sorun şöyle çözülebilir. Motor devamlı döner ancak motorun önüne manyetik bir kaplin takılarak bıcağın hareketi sağlanabilir ve yine manyeti frenleme ile istediği yerde bıçak durdurulabilir. Hemde motor ömrü için de sorun olmaz. Motorun devamlı çalışıp durması için de motor etiketi üzerinde S il başlayan bir ibare vardır S den sonra gelen sayının 1 (bir) den büyük olmasında fayda vardır.
 
ben yeni mezun oldum elektronik ve otomasyon alanıda beton santrali otomasyonu alanında kendimi geliştirmek istiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz bana yardımcı olursanı çok sevinirim hayırlı çalışmalar...
 
Enkoderla vektör kontrol yaparsanız verim alırsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,835
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst