3 fazlı üçgen bağlı rezistanslar hem endüktif hem kapasitif çekiyor

Bu ısıtınun içinde, fan gibi bir indüktif yük olmasın..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Resiztansların bulunduğu makine nasıl çalışıyor kısaca değinirseniz atladığımız bir noktayı yakalayabiliriz belki.
Analizörle sayaç aynı sonucu veriyorsa rezistans gruplarında normal olmayan bir durum olması gerekir tespitlerinize göre. Rezistansların bulunduğu makine gövdesi içerisinde indüktif etki yapacak motor varmı sn. zeybek'in de belirttiği gibi?
Bir ihtimal: Trifaze motor vardır, buna sabit kompanzasyon yapılmıştır, kondansatörün bir kısmı eskimiştir...
 
genç arkadaşın dediği gibi bir motor vardır ve monofaze kondansatörlü bir motordur. O zamanda bir fazda kapasitif ölçüm yaparsınız..
 
Bağlantıyı incelediğimizde sadece rezistansların beslendiği görülmektedir.Makinenin motor kısmı başka bir panodan beslenmektedir rezistans kısmı başka bir panodan.
 
Rezistansları süren bir devre (tristörlü vs) var mı, kontaktörle, sigortayla mı devreye alınıyor?
 
Süren bir devre mevcut değil evet kontaktör ve sigorta ile devreye alınıyor.Ayrıca guruplardan ikisinde fazlardan birinin sigortası bazen atmaktadır.
 
Harmonik ölçüm de yapmalısın, enerjide ciddi bir harmonik var ise hem kompanze yanılır hemde ölçü değerleri yanıltıcıdır. örneğin 400 kVA trafoda %100 kullanımda cos 0.7 iken 0.99 yapmak için bağlanan kondansatör gücü yaklaşık 285 kvar iken reaktife girmezsiniz ve sayaçda ölçü aletleride doğru değerleri alırsınız tabi harmoniksiz olarak düşünürsek. ancak %30 harmonik olduğu zaman ölçü aletleri ve sayaç sizin reaktif cezaya giriyor olduğunuzu gösterir ve sayçda da aynı şekilde yazar. onun için rezistansın omik yük olduğunu ve reaktif özellik gösteremeyeceğini biliyoruz fakat illede ölçümlerde öyle çıkıyor ise bunun 2 nedeni vardır birincisi ve en kuvvetlisi enerjide ciddi bir harmonik bulunmakta, ikincisi ise ısıtıcılarınız az ısı veren yüksek omajlı ince ve çok sipirli telden üretilmiş olmasıdır. birinci ihtimali tecrübe ettim daha önce başıma gelmişti ama ikinci ihtimal sadece varsayımdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst