3 fazlı üçgen bağlı rezistanslar hem endüktif hem kapasitif çekiyor

phase

Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
270
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,
Tesisimizde kullanılan 3 adet rezistansı ana şalterden ölçtüğümüzde bir fazın tamamen kapasitif (5 kvar) bir fazın neredeyse aynı güçte endüktif çektiğini (4,9 kvar) görmekteyiz.Diğer faz ise 0,2 kvar seviyelerinde kapasitif çekiyor.Rezistanslarda böyle bir durum nasıl olabilir? Ayrıca hadi kapasitif ve endüktif çekti diyelim neden faza göre değişiyor?
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bir de rezistansların bağlı olduğu şalterden ölçün, bir yanlışlık olmalı.. Kompanzasyonu kapatıp ölçün bir de..
 
Ölçmeyi,PF ölçen bir pensampermetre ilemi ölçdünüz. O zaman, akım ölçdüğünüz faz ile, faz nötr arası veya faz-faz durumlarına dıkkat edın. Veya nasıl bir sistemle ölçdünüz, anlatırmısınız.
 
Sistemde kompanzasyon kapalı ölçüm yapıldı ve analizör bağladık.Üçgen bağlı hepsi.
 
Bağladığınız analizör panel tipi mi portatif mi? Panel tipi ise akım trafosu k-l uçlarını ters bağlamış olabilir misiniz? Kontrol ettiniz mi?
 
3 farklı rezistans gurubu mevcut ve herbiri üçgen bağlı.Her gurubu tek tek denediğimizde bir faz 5 kvar kapasitif,bir faz yaklaışık 5 kvar indüktif diğer faz ise 0,2 civarlarında kapasitif veya indüktif çıkıyor.PF sadece bir gurup açık olduğunda 0,91 civarı 3 gurupta açıksa 0.996 göst6eriyor analizörde.

- - - Updated - - -

Analizörümüz portatiftir.
 
3 farklı rezistans gurubu mevcut ve herbiri üçgen bağlı.Her gurubu tek tek denediğimizde bir faz 5 kvar kapasitif,bir faz yaklaışık 5 kvar indüktif diğer faz ise 0,2 civarlarında kapasitif veya indüktif çıkıyor.PF sadece bir gurup açık olduğunda 0,91 civarı 3 gurupta açıksa 0.996 göst6eriyor analizörde.lçmeoktalarınız farklı olabilir. Anali,zörün n
- Updated - - -

Analizörümüz portatiftir.

Dünde deiğim gibi, akım ve gerilim bağlantı noktalarınız yanlış olabilir, analizörün kullanım klavuzunu bır daha kontrol ediniz. Portatıf derken, analizörün pensampermetre tipi oldugunu düşünüyorum. Yoksai durceylan arkadaşımıznın dediği hususda geçerli olabilir.
 
Eğer,aktif gücünüzün önünde - işareti varsa,pensi ters çevirerek ölçüm yapmanız gerekir.
 
Bağlantı noktaları yanlış olması derken ? Analizör 3 fazlı ve akım klamplı her fazın ucu.Ayrıca yanlış olsa analizörde kabul ama sadece rezistanslara bağlı olan sayaç kapasitif ve indüktif yazıyor.

Baktığımda her faz için + şeklinde Fahri bey
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,820
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst