3 Axis Step Sürücü(Mikro Step Özellikli)

emeğine sağlık
 
usta iyi güzel de herşeyiyle paylaşıyorum diyosun ben bu mesaja belki 30 kez baktım açıldığından beri hiç bir ek yok sadece pcb şeması var o da zaten açılmıyo benim versiyonda , başka link var da ben mi göremiyorum bu devre acil lazım yardımcı olursanız sevinirim
 
Selamın Aleyküm....

Devre üzerindeki DC 24V spindle kısmını AC 220V Spindle ları kontrol etmek için kullanamazmıyız? devrede buna ilişkin bir değişiklik yapmak mümkünmüdür?

Selametle Kolay gelsin...
 
Öncelikle eline koluna emegine saglık.
Paylaşım için teşekkürler.Ne zamandan beri böyle bir devre arıyordum.
ve senin devreni uygun gördüm.yanlız step motor sorunum var.devredeki stepmotor 4 kablolu ben 2amp 6 kablolu bulabildim kullana bilirmiyim? birde 2 amp motor olursa nasıl bir trafoyla beslemem lazım.trf kaç watt olması lazım? yardımcı olursan sevinirim.
 
6 Kablolu unipolar moturu 2. sayfada ustura kemal isiml, arkadaşın verdiği şemaya göre bağlayabilirsin. Her bobindeki ortak uç kullanılmayacak ve motor 4 uçlu gibi kontro edilecek. Elindeki motor 2 amperlik ise fazbaşına iki amperden 4 amperlik bir güç kaynağı gerekli hangi voltajda süreceksen güç hesabını buna gre yapabilirsin.
 
Selamın Aleyküm...

Arkadaşlar Ben bu devreyi yapıp bitirdim lakin ilginç bir sorun ile karşı karşıyayım ve içinden çıkamadım doğrusu :) sorun şu devreye bilgisayardan x y z eksenleri için komut geliyor lakin devre motor sürmek için tek faza enerji veriyor... TA8435 entegresi 16 - 19 nolu pinlerden çıkış vermiyor 3 exsen içinde bu böyle... 23 - 20 nolu pinlerine bağlı olan faza enerji veriyor. yardım ederseniz çok sevinirim bunu yazarken dahi sorun ne olabilir düşüncesi içersinde ve çözüm arayışındayım..
Selametle...
 
evet şu anda 2 faza da gerilim uyguluyor lakin bu sefer motorları sürmüyor. döndürme sinyali geldiğinde motorları sürmüyor kesildiğinde ise motor milini tutmaya geçiyor... Bunun nedeni nedir acaba?
 
bu devre problemli sanırım yapıcak olanlar 2 sefer düşünsün
 
bu devreyi yapan ve çalıştıran varsa devreyiatabilirmi bide üzerindeki entegre için gerekli kodu
 
Eski konu farkındayım ama faydalı . sonuçları tam alabilseydik iyi olurdu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,231
Son üye
matrix96

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst