240 V 40 A 10 HP MOTORDA VERİM

Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz olayı şimdi çözdüm :)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Fotoğraftaki motor etiketine göre hesap aşağıdaki gibidir, word dosyasından formülü tanıtamadığım için fotoğraf olarak ekledim.
VY7RZZ.jpg
MJZb9M.jpg

Burada tam yükteki kaybımızda 6,5 kW, sanırım çünkü şebekeden çekilen güç ile motor milinden alınan güç farkı kayıp güçtür
 
Farkı değil bölümü olacak bir de şebekeden çekilen gücün milden alınan gücü değil, milden alınan gücün şebekeden çekilen güce oranıdır.

Milden alınan gücün şebekeden çekilen güce bölümü verimi verir. Verim hiçbir zaman 1 ve 1 den yüksek çıkamaz. Çıkar ise ya yeni bir kural bulmuşsunuzdur yada büyük bir hesap hatası yapmışsınız demektir. :D
 
Motorun şebekeden çektiği güç etikette yazan değerden küçük olduğu zaman verimi nasıl hesaplayabiliriz ?
 
Bu hesap iki türlü yapılır.

Biri etiket değerlerine göre ( bunu zaten yukarıda yaptık tam güçte )

ikincisi reel değerlere göre ,

Buda şebekeden çekilen güç anlık çalışma voltajı değerleri alınır. Formülde yerlerine konularak şebekeden çekilen güç tesbit edilir. Sonra milden alınan mekanik güç uygun güç ölçer ile ölçülür bu ikisi birbirine oranı alınarak gerçek verim hesaplanır.

Not : bir motorun milinden alınan güç nasıl ölçülür bana sormayın :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst