220 Röle Çıkışı, 24 Volt Motor...

wma200

Üye
Katılım
20 Ara 2013
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba arkadaşlar.
Motor sürücümdeki röle çıkışı 220 Volt 7 Amper.
Gel gelelim, motorumuz 24 volt, 7mm/sn 30cm Pistonlu Lineer Aktüatör (220 bulamadım, çinde var ama proje acele).
Ve aktüatör motor 30 cm(42 saniye) ileri, 30 cm (42 saniye) geri hareket edecek.

Sormak istediklerim;

1- Motorun ileri ve geri hareket etmesi için faz mı değiştirmem gerekiyor?

2- 220 Röle çıkışını 200-24 güç kaynağına bağlayıp, motoru bununla beslemem de bir sıkıntı olur mu? Voltaj düştüğünde çekilen akım yükselecek mi? Röle de 7A çıkış var.

Vel hasıl ı kelam, motorun benim seçtiğim zaman aralıklarında ileri bir süre bekledikten sonra geri çalışmasını istiyorum. Zaman rölesi var saatte 42 saniye kontak vermeye ayarlanacak, bir saat sonra da 42 saniye geri gelmesi lazım.
Böyle bir sistemi kurabilmek için nelere ihtiyacım var ve ne yapmalıyım? (Yardıma ihtiyacım olduğu aşikar...)



(Eminim içinizden aktüatör yerine bir dc motor al, onla yap diyeceksiniz ancak sağlamlık, selamet ve yerleşim açısından bu türlüsü daha mantıklı).
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
220 röle çıkışına 220 volt röle tetikleyip kontaklarından 24 geçirip motorunu çalıştırabilirsin sıkıntı olmaz motor ac mi yoksa dc mi yön değiştirmeyi ona göre yapmalısın
 
Motor DC.
Röle yi 220 ile çektirip, kontaklardan 24 akıt diyorsun sanırım. Ancak rölenin bulunduğu kutu bir dizi daha röle içeriyor ve izolasyon bakımından açmayı pek düşünmüyorum.
Belki açarım ama belli olmaz :) ...

Peki böyle bir durum da motorun ileri ve geri dönüşünü ne ile yapabilirim? Röle içinde zaten bir sayaç var, ayrıca bir sayaç ile faz çevirimi yapsam, seknronizasyonu nasıl olur bilemedim. Çünkü zaman sayacında onboard pil var ve saati tarihi tutuyor, bu saate göre kontak veriyor.
En baştan dizayn ı ben yapıyor olsam, sorar soruşturur ona göre yapardım ancak hazır ekipmanları bir araya getirip bişeyler apmaya çalışyoruz malum :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst