Nema 17 step motor için 24 volt çok mu?

oaykac

Üye
Katılım
5 Eyl 2021
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
44
Nema 17 step motor için 24 volt çok mu? Yoksa 18 volt daha mı iyi olur. (CWD556 sürücü ile biraz fazla ısınyor.)

Düzenleme: Araştırdım ve anladığım kadarıyla motorun durma esnasında ısınmasının motora verilen voltaj ile ilgisi yok, bobin telleri üzerinden geçen akım miktarı ile ilgisi var: Motorun durma esnasında ısınmasının nedeni, motor durdurulduğunda bobin telleri üzerindeki akım maksimumdadır ve akım hız ile ters orantılı olduğundan motor yavaşladıkça motor ısınıe ve motor hızlandıkça hızla azalır. Voltaj akımın teller üzerinden geçme hızını belirliyor. Ne kadar yüksek voltaj verilirse motor o kadar hızlı dönecek ve bobin telleri üzerinde bulunan akım miktarı düşecektir. Voltaj düşük olunca motor dönme hızı düşecek ancak teller üzerindeki akım miktarı artacağı için motor daha çok ısınacaktır. Tabiki durum moturun torkunu da doğrudan etkiler: Motor yavaşladığında motor bobin telleri üzerindeki akım daha fazla olacağından motor daha torklu, hızlandığında ise, yani voltaj arttırıldığında akım düşecek ve doğal olarak tork da düşecektir.

Bu bilgiye kaynak: https://www.geckodrive.com/support/motor-heating

Yanlışsam bilgili arkadaşlar beni yanlışlasın :)
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Motorun ısınmasının temel sebebi gönderdiğin kaynaktaki gibi bakır ve demir kayıplarıdır. Motora uygun voltajın seçilmesi için taşıyacağı yük değerlendirilmelidir. Aynı yükü çeken bir motora 24v ile ısınıyor diye 12v uygularsan motor zorlanacak ve daha fazla akım çekecektir. Sonuç daha yavaş ama aynı derecede ısınan bir motorun olacak. Eğer çok fazla ısınma sorunu varsa voltajı değiştirmek yerine motoru nema23 gibi büyük bir modelle değiştirmen daha mantıklı olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,652
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst