220 AC MOTOR

halilibo

Üye
Katılım
14 Eyl 2008
Mesajlar
78
Puanları
1
Yaş
39
SELAM benım bır su pompası var ve bu su pompsı 2 tonluk su defosuna su basıyor ben bunu su anda manuel calıstırıyorum bu pompaya samandıra takıp ve bır kontaktorle otamatık olarak calıstırabılırmıyım hangı malzemelerı kullanmak gerekır ama sadece 220 kullanarak kontaktoru 220 kullansam bı sorun olur mu ılgınız ıcın tesekkur ederım saygılar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu depoya suyu nereden basıyorsunuz. Bahçede bulunan bir kuyudanmı yoksa zayıf akan Şebeke suyunumu basıyorsunuz ? Bunları açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırız.
 
Ayvaz Marka şamandıra ve kumanda ünitesini araştırabilirsiniz.
 
bahcede olan kuyudan basıyorum yaklasık 4m yukseklıge depoye basıyor
 
değerli arkadaşlar şu şamandıra işi halen kullanılıyor. bu teknolojik çağda. geçenlerde bizde bir şamandıra sorunu oldu şamandıra takıldı akan sular yazık oldu. ben sisteme bir endüktif sensör taktım,sonuç mükemmel. ne şamandıranın takılması ne kontakların oksitlenmesi süper bişey oldu. denemeye değer. saygılarımla.
 
Arkadaşım su aldığın kuyuya ssr(1 )koy, deponada ssr(2) koy. fakat depon plastik veya yalıkan malzeme ise 3 elektrodu tabana mutlaka yerleştir. diğer elektrotlarıda uygun bi şekilde koy çalışmalara engel olmassın.
 

Ekli dosyalar

  • AC.MO.rar
    70.4 KB · Görüntüleme: 42
bugün yeni bir ürünle tanıştım.motoru süren kontaktöre seri bağlanıyor. küçük bir top suya atılıyor her işi o yapıyor. ne şamandıra ne ssr çok basit ve ucuz bir sistem. malzemenin ismini bilemiyecem. saygılarımla.
 
kardesım bu top dedıgın sey ne bununla ılgılı bıraz acıklama yaparsan veya ısmını ogrenebılırsen memnun olurum
 
halilibo arkadaşı o topun adı flatör'dür topun içinde 1 tane acık 1tane kapalı kontak vardır. tank dolup falatör yukarı kalktığında kapalı kontak acılır kontaktör bırakır motor durur.
 
Bu iş için en kullanışlı olanı entes marka LLM-02 kodlu sıvı seviye rölesidir.
Bu rölenin toplam 6 adet elektrot bağlantısı var. 3 tanesi bahçedeki kuyuya, 3 tanesi de su basılan depoya konuluyor. SSR' nin rölesi ile bir kontaktöre kumanda ediliyor. Bu kontaktörün kontaklarından ister 220 v. motor, istenirse 380 v. motor kumanda edilebilir.

Rölenin çalışma prensibi ;

Kuyuda su var, depo boş............................ motor çalışır.
Kuyuda su var, depo dolu............................motor çalışmaz.
Kuyuda su yok, depo boş.............................motor çalışmaz.

Uzun lafın kısası bu röleyi tak ve arkana bakma. Kendi kendine ihtiyaca göre çalışır, durur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,317
Mesajlar
916,663
Kullanıcılar
450,153
Son üye
bayekofsiwa

Yeni konular

Geri
Üst