200/5 akım atrafosunun çıkışındaki 5amperi 0-20ma nasıl cevirebilirim?

Sayın Kartal1700 SD için bahsettiğim sistem de buydu. Tahmin edersiniz ki Bu sistemde analog değerlendirme imkansız. Hız kotrolün devri (potansiyometre) adım adım düşüyor ve yükseliyor. Çok detayını hatırlamıyorum ama potun tam turu yani %0 dan %100 e kadar (240 dercelik potlarda) 30 adımda falan değişiyordu. Örneğin 1500 devirli motoru 50 şer devir ile 30 adımda 0 dan 1500 'e ayarlayabiliyordu.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
hocam goruslerınıze katılıyorum aynen .benım ılk aklıma gelen o olmustu
 
Lem Marka Akim Trafolari Satiliyor.sanirim Özdİsan Fİrmasi Ebat Olarakta Çok KÜÇÜk
sen Motor Akim AraliĞini SÖylÜyorsun Ona GÖre Çikariyorlar. Pid Macrosu Olan Herhangİbİr Hiz Kontrol Cİhazinda Uygulamayi Çok BaŞarili Bİr Şekİlde Yaparsin.ayni Hiz Kontrol Cİhazindan Pid Set Value DeÜerİnİde Akim Cİnsİnden Gİrebİlİrsİn.sİstemİn Budurumda %20 Verİm Olarak Daha Randimanli ÇaliŞir.55 Adet Yedİrİcİ Sİstemde Yaptim.gayet GÜzel ÇaliŞiyor.potansİyometre İle DoĞrusal Kontrol YapmiŞ Olursun Mantikli Bİr ÇÖzÜm DeĞİldİr.pid Sorununu ÇÖzer
 
arkadaşlar elimko ile görüştüm 1adet akım transdüseri 1adette çift set noktalı 0-20ma cıkışlı ampermetre 370 € bana biraz pahalı geldi.ama isdeğim özelliklerde.ayrıca tesise şu anda hız kontrolu bağladım düşük-orta -yüksek olarak üç devirli olarak çalışıyor.ancak redüktörlü motorun devri hepey yüksek geldi.(30d\d) dolayısıyla hız kontrol çok düşük frekansta calışmak zorunda kalıyor. 4 - 8 - 20 .ve bundan dolayı motor hepey bir güc kaybetti. 10 d\d motor gelene kadar böyle çalışacak. tesiste bir kapasite artımı olduğu söylendi ama daha çok yeni.sonuç alabilirsek transdüseri almayı düşünüyorz.... not...bu tesisten 5 adet olduğu icin [ hız kontrol-düşük devirli motor-transdüser] hepey bi maliyet
 
Dişli çaplarını büyültüp küçülterek devri yeterince düşüremiyorsunuz herhalde....
Bence mevcut kontaklı ampermetrenizi koruma amaçlı olarak aynen kullanınız. Hız kontrol için de 2 bir ampermetre kullanınız. Dolayısıyla 2 fazdan ölçüm yaparak daha iyi bir güvenlik sağlarsınız. Entesin demantlı ampermetresi 40-50 YTL den fazla değildir ..... Emko da güvenlik için ayrı bir çıkış kullanılabilir ama 2 fazdan ölçüm daha güvenli...
Basınç ve akış sensörleri konusunda tartıştığımız İFM akış sensörünü yarın soracağım aynı firma emko'nun da bayisi tahmini olarak gerekli malzemenin fiyatını sorarım. 370EU banada çok geldi KDV hariçse bunun yarı fiyatı gibi bir rakam çıkar sanırım.
 
Sanırım İzmirdeki malzeme tedarikçimizde cumartesi çalışmama modasına uydu telefonlara cevap veren yok İnşallah pazartesiye....
Bu arada hurdalıktan eski yaptığım düzeneği buldum. Gerçi form nedeniyle tekrar bunları karıştırmam komik oluyor ... Neyse, cihaz hala çalışıyor. Bir yönde 28 adımda 38 saniyede %0-%100 arası döndü. Diğer yönde 31 adımda 42 saniyede %0-%100 arası döndü. Bunun nedeni devri düşürmek ve yükseltmek için kullandığım zaman rolelerini çok az farklı ayarlamışım. Devir yüksetmede daha fazla adım kullanmak düşürürken ise biraz daha çabuk olmak daha doğru olur diye düşünmüşüm herhalde.
Zaman roleleri o dönemde yeni çıkmıştı multi foksiyonlu. DC motor 12V bozuk bir araba teybinden, Redüktör bozuk bir oyuncaktan oluşuyor. Fotoğraflarını ekliyorum..
 

Ekli dosyalar

  • mekanizma1.jpg
    mekanizma1.jpg
    86.2 KB · Görüntüleme: 16
  • mekanizma2.jpg
    mekanizma2.jpg
    94.3 KB · Görüntüleme: 15
Moderatör tarafında düzenlendi:
5 k lık pota aktarmayı veren rediktör, zannedersem deviri bayağı bi yavaşlatıyor, yada motorun deviri küçük, çünkü pot eğer çok turlu değilse max a veya min e çok çabuk ulaşacaktır. tahminim gereği.
mekanik olarak bir elektrik düzeneği yapmıssın, ayrıca tebrik ederim..
 
kartal1700 ' Alıntı:
5 k lık pota aktarmayı veren rediktör, zannedersem deviri bayağı bi yavaşlatıyor, yada motorun deviri küçük, çünkü pot eğer çok turlu değilse max a veya min e çok çabuk ulaşacaktır. tahminim gereği.
mekanik olarak bir elektrik düzeneği yapmıssın, ayrıca tebrik ederim..
kartal arkadasım eger 5klık pot yerıne 10 klık pot kullanırsan ayar hassasıyetın daha ıyı olabılır.
 
Size değerleri yazdım yaklasık 30 adım yaklaşık 40 saniye (ayar imkanı da var) çabuk mu geç mi size, bana göre değişir ben bunları fiili olarak gerçekleştirirken SD makinalarının klasik panolarını yapabilecek usta sayısı sayılı idi. Amerikayı yeniden keşfetmenin anlamı yok günümüzde teknoloji insanların bunları düşündümesine gerek bırakmıyor.
Konuya şöyle devam edelim benim çözüm önerim 300 YTL yi geçmeyecek altına inen varmı :) ???
 
elimko firmasında yerli üretim var sen istedigini söyle ona göre kalibre
edip verırler.
kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst