16F877A

bural41

Üye
Katılım
2 Eki 2010
Mesajlar
14
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar;

Bende 16F877A mevcut bunun iCPO3 programlayıcısıda mevcut fakat ben yeni başladığım için bilgisayarda neyle programlama yapacağım ve neyle bunu pic için dönüştüreceğim bilmiyorum.

Alt başlıklarda o kadar çok programdan bahsedilmişki insanın kafası karışıyor. Benim kullanmak istediğim program dili. Ne yapmam gerekir programları nerden bulabilirm yardım ederseniz sevinirim.
 
Merhaba
Elinizdeki PIC ile ne tür bir proje yapacaksınız?"fakat ben yeni başladığım için "diye yazdığınızdan Bu işe yeni başlayan arkadaşlarımızın bilmeleri gereken birinci konu "Ne yapmak istiyorum" sorusuna cevap bulmaktır.PIC'e program yüklemek,silmek,kodları okumak(koruyucu yok ise)hiç bir sonuç vermez.Bu bakımdan PIC ile uğraşırken ne yapmak istediğinize ve de hangi PIC ile yapabilirim diye sorup doğru cevabı bulmak gerekir.Bundan sonra PIC'e yaptırılacak işe karar verdikten sonra hangi dil ile PIC programlanacak ona karar vermek lazım.Önerim,"ETE" hocanın derslerinden işe başlayabilirsiniz.Kolay gelsin.
 
İlk etapta 12v dc motoru 5 volt ile besleyip potansiyometre ile devrini arttırıp azaltmak olacak bunu optocoupler ile alıp 555 entegreye göndermek istiyorum. PIC ile yapmak istedğim ise bu motorun devrini saydırıp 4 yada 5 adet 7-seg Displaylerde göstermek olacak fakat bu sırada referans bi devir sayısı belirleyip devrin fazlalığı yada azlığında bana uyarı vermesi gerekiyor projem bu kısaca.

PIC için hangi programları kullanmam gerektiğini pek anlayamadım kafam bu noktada karıştı programla için C programlamayı düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,377
Mesajlar
917,107
Kullanıcılar
450,252
Son üye
Ogiloji

Yeni konular

Geri
Üst